rss search

Missen

line

MissenEen half jaar geleden zat ik op dit moment in korte broek voor mijn hostelkamer in Darwin. Australië. Ja, rekening houdend met het tijdverschil. De dagen in Darwin eindigde niet voor 5 uur ’s ochtends. En ook dan zat je alleen nog maar in je korte broek. Want 1 ding was het in Darwin. Warm. Heel warm….

Ondertussen lijkt dit al weer jaren geleden. Vrienden en familie hebben mij de afgelopen maanden wel eens gevraagd of ik “hét” niet mis. Ja natuurlijk, maar ja, aan alles komt een eind. Zelfs aan de Voice of Holland. Of aan de eredivisie-licentie van Feyenoord.. Dus ook aan een rondreis door Australië.

Uiteraard denk ik ook regelmatig terug aan de fantastische tijd Down Under. En dat ik in mijn leven nog eens terug ga, dat staat ook vast. Maar missen? Nee. Ik weet vooral wat ik had gemist, als ik nooit naar Australië was afgereisd.

Wat ik wel merk dat ik mis, het schrijven over alle ervaringen. Natuurlijk kan ik dat in Nederland ook prima doen. Maar ja…. om nou te zeggen dat ik de laatste tijd veel krokodillen van dichtbij heb gezien, wakker wordt op de meest prachtige stranden, afgelopen week een trip heb gemaakt naar een prachtig zandeiland of 3 dagen op een zeilboot heb genoten van walvissen, schildpadden, witte zandstranden of tropische eilandjes….. Nee niet echt.

Neem nou vandaag. Zaterdag. Na een ochtendloop van 8km heb ik, na het douchen uiteraard, mijn zaterdagse visje gescoord en de koelkast gevuld met vers fruit van de markt.  Vervolgens heb ik mijzelf geïnstalleerd op mijn bank om al pokerend het winkelend publiek gade te slaan. Vervolgens een bakkie bij “Samen” en een voedzame, zeer ongezonde maaltijd met de Drie R’s (Ralf, Rick en Rutger).  Een relaxte zaterdag, maar om daar nou over te schrijven…

En ook al zou ik het willen, mijn geest is qua inspiraties nogal verwend in 2010….En het lijkt erop dat die  nu weigert om zich te verlagen om te schrijven over alle kleine dagelijkse dingen die het hier terug in Nederland ervaart.  Dus ik wil wel, maar mijn geest weigert. “Hier begin ik niet aan…. ”

Mocht je dit lezen en ook mijn verhalen missen, laat het dan weten. Misschien dat ik op die manier mijn geest onder druk kan zetten. Naar mij alleen luistert hij niet, erg eigenwijs en behoorlijk koppig, die geest van mij….

Kom maar met die onderwerpen.Leave a Comment