rss search

Living my dream and dreaming my life

line

Rise and ShineZo kan ik mijn dagen en nachten hier in Ozzie het beste omschrijven.Niet altijd in de gebruikelijke volgorde overigens… Ik heb precies 3 kwartier om even wat voor jullie op ‘papier’ te zetten, dus ik hou het kort.


Agnes Waters/Town of 1770

De laatste keer dat ik jullie op de hoogte heb gebracht is alweer een dag of 10 geleden. Ik zat in Town of 1770 en had plannen om te surfen en duiken. Dat eerste is er van gekomen maar helaas geen duiken….de cursus starte pas afgelopen maandag en duurde 4 dagen. Had ik kunnen doen maar dan zou er as zaterdag iemand op het vliegveld van Cairns niet zo blij met mij zijn geweest….! En ach….het is nou niet dat ik om tijd verlegen zit. De dagen in Town of 1770 waren erg relaxed. Leuke mensen in het hostel, beetje BBQ’en, surfen, voetbal kijken en genieten van de omgeving, kangeroes en het mooie weer. Op aanraden van dhr Groot een ‘Scooteroo tour’ gedaan. Dé activiteit daar! Echt geniaal! Kort samengevat; met een groep van 40 man op een 50 cc moter in de vorm van een chopper door de omgeving knallen! 80 km/u was geen probleem voor mijn ‘motor’……. eindelijk wilde kangeroe’s gespot en genoten van een schitterende zonsondergang aan de zee! Echt een geniale middag gehad, ondanks dat ik om 4 uur die ochtend al naast mijn bed stond om moederziel alleen, gehuld in een slaapzak (maar met oranje shirt) naar Japan – Denemarken en Nederland – Kameroen heb zitten kijken.

Langzamerhand begin ik trouwens meer en meer dieren te zien! De één wat fijner dan de ander….. mooie grote, gekleurde spin in Agnes Waters, een fijne spin in de Capricorn Caves vlakbij een klein dorp Yeppoon, mooie felgroene kikkers..! Foto’s op facebook!

Up north
Na Agnes Waters ben ik langzaam verder naar het Noorden gereden via dorpen/steden als Yeppoon, Mackay, Airley Beach, Bowen en nu Townsville. Yeppoon was een klein, mooi dorp. In het hostel liep ik een Amerikaans tegen het lijf. Bleek ze familie in Alkmaar te hebben…..en haar achternaam…..Van der Eng…! Mijn god, denk je even lekker in Australie te zitten….loop je zo’n kind van Van der Eng tegen het lijf.Volgens mij was het familie, want ze lachte telkens om hetzelfde grapje!

In Yeppoon ben ik 1 nacht gebleven maar een bijzonder gezellige avond gehad met een Ozzie, een paar Ieren en Amerikanen. Het was een erg heldere nacht en toen we buiten zaten viel het ons op dat de maan steeds kleiner werd! Bleek er een halve maansverduistering te zijn! Ondertussen kropen de gifgroene kikkers uit hun regenton…..echt hilarische beesten! Check vooral de foto’s! De Ozzie had ondertussen zijn vriend Jack (Daniels) ook uitgenodigd…..die was de volgende ochtend ook nog duidelijk aanwezig! Fantastische zaterdagavond!

Vervolgens ben ik verder gereden naar Mackay. Weinig interessants te beleven maar onderweg wel de Capricorn Caves bezocht! Een grote stelsel van grotten ooit ontdekt door de Noor John Olsen (ook ff wat leerzaams meepakken mensen). Hij heeft het hele stelsel in 2 jaar uitgeplozen en geheim gehouden voor iedereen. Vervolgens het stuk land gekocht en daarna met zijn ontdekking naar buiten gekomen…..les 1, in hoe word ik snel rijk! Grotten waren erg bijzonder! 1 daarvan hadden ze zelfs een kleine kappel/kathedraal van gemaakt. De akoestiek was echt ongelooflijk daar, gelijk aan het sydney opera house! Er hadden daar ook al verschillende grote koren (is dit een woord?) opgetreden. Je zit daar, onder de grond in een grot, alle lichten gaan uit en de muziek gaat aan! Aardedonker! Je weet niet wat je hoort…echt perfect!! Wellicht dat vriend Roger S. daar eens een plaatje kan draaien! Of beter…..dat Groot ‘Your Sex is on fire’ ten gehore brengt’. Weer een mooie ervaring in ieder geval.

Airley Beach
Na Mackay naar Airley Beach gereden waar ik straks weer zal terugkeren met vriend Ricky! Nu ben ik er 1 nacht geweest! Prachtige plek weer! Samen met groep Nederlands de wedstrijd tegen Slowakije gezien. Die begint hier dus om 00:00. Nadeel daarvan is dat je voor de wedstrijd met de gezonde wedstrijdspanning al een aardig aantal biertjes naar binnen ziet verdwijnen, voordat het eindelijk zover is! Volgende ochtend dus een heel klein katertje! Een dag die bovendien in het teken stond van elektronica….mijn SD kaart (foto’s) bleek een virus te hebben…..geen enkele foto was zichtbaar op de computer!! Ik kan jullie melden, daar werd ik onderhand een beetje zenuwachtig van…..de 600 foto’s tot nu toe zijn van behoorlijk wat waarde! Gelukkig een computershop gevonden waar alles weer helemaal in orde is gemaakt! Met een mooie collectie op facebook als resultaat.

Vervolgens naar Bowen gereden. Een klein dorp met weer mooie stranden, maar verder niet zo spannend! Ook waren de hostels vol met als gevolg dat ik de eerste nacht in de auto heb doorgebracht…..! Avondeten gemaakt op 1 van de picnic area’s langs het strand en vervolgens mijn “bedje” in gedoken! Ik heb wel eens betere nachten gehad….Smile 4 uur was ik klaarwakker! Het mooie van dit alles is dat ik tussen 6 en 7 heb kunnen genieten van een schitterende zonsopgang aan het strand…….. (juist….facebook voor foto’s!). Dit was allemaal vanochtend maar het lijkt al weer een paar dagen geleden! Zit nu in Townsville en morgen volgen de laatste 350 km naar Cairns!

Have a good one en jullie horen weer van me!Leave a Comment