rss search

Goedenacht mensen……

line

Het is hier nu kwart over negen en bij jullie dus een uurtje of kwart over drie!!Aangezien we hier in Woodstock (wintersportdorpje, midden in The White Mountains), een geheel gerateloze internetverbinding hebben gevonden, vandaag weer ff een update vanuit the States, want dat is waar we gistermiddag weer in zijn gereden.

Montreal
De laatste keer dat ik jullie op de hoogte heb gebracht van onze verrichtingen, zaten we net in Montreal, waar we afgelopen donderdag waren aangekomen om daar 2 nachten te blijven. Schitterende stad, met trouwens ook een prima uitgaansleven! WE zaten daar in een heel klein hostel, met onze eigen prive kamer….prima!! Hostel leek trouwen meer op een soort van studentenhuis. Heel klein en gemoedelijk! Erg gezellig!!! Zaten nog een paar andere gasten; twee Duitsers (Duits weren ff opgehaald), een australisch meisje en een aussie gozer. De laatste was een model en in de stad voor “business”, erg vreemde gast en overigens lang niet zo aantrekkelijk als wij……overigens hadden wij persoonlijk liever een vrouwelijk model gezien. Wel weer erg leuk om met zo een internationaal gezelschap te zitten,

Zoals gezegd….Montreal is een erg mooie stad, erg Frans ook! Vooral het oude gedeelte was meer een dorpje dan een stad! Smalle straatjes, veel cafeetjes, barretjes, terrasjes en winkeltjes. Overdag (donderdag en vrijdag) veel van de stad gezien en geprobeerd een beetje Frans te verstaan….mislukt ( Je ne parles pas de Francais).

Donderdagavond in 1 van de hipste tenten van Montreal beland!!! Tot een uurtje of 10 (afterwork) was dit een echte loungebar, met veel boeiende mensen…….(iedereen kan aan deze omschrijving zijn eigen invulling geven). Na 10 uur, veranderde de tent in een soort van mix van de Notaris en de Fifth, om maar een beetje in de buurt te blijven. Muziek was een beetje beroerd alleen! We zijn er die avond wel weer achtergekomen dat
Engels allesbehalve een voertaal is……

Vrijdag overdag dus veel gelopen en gezien in de stad en ‘s avonds voor het eerst eens van een heerljke, fatsoenlijke maaltijd geoten in de stad. Vervolgens nog ergens, eeen feestcafee in gegaan, maar aangezien we aallebij vrij gaar waren, om een uurtje of 1 weer richting ons hostelletje geslopen!

Quebec
Zaterdagochtend, de Dodge weer volgepakt en richting Quebec gereden! En hoe verder we reden, hoe franser het werd. Maar……De laatste stad in Canada bleek wel echt de allermooiste te zijn!! We zaten met ons hostel,midden in het oude gedeelte van Quebec. En nog veel meer dan Montreal, was dit eigenlijk veel meer een klein, frans dorpje. Het oude gedeelte werd nog volledig omringd door de oude stadsmuren en zelfs het fort (uit ongeveer 1800) was nog in volle werking. Hebben daar nog even rond gekeken, ,plaatjes voor het plakboek geschoten maar een rondleiding in het Fort leek ons niet echt de moeite waard! Het rondlopen door de stad echter wel….we zijn niet echte cultuurbeesten maar, waren toch echt heel erg onder de indruk! Veel artiesten (schilders) en muziekanten op straat en ook weer de smalle straatjes met terasje, winkeltjes, etc! Erg leuk!

Leuk is dat vanaf Toronto alles eigenlijk veel Europeser wordt en niet alleen door de Taal. Toronto is wel een aardige stad, maar niet bijzonder. Montreal en Quebec zijn daarentegen echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Ook het uigaan in Quebec was prima!!! Na een paar pilsjes in een klein cafeetje zijn we in een goede club beland!!! Erg groot, uistekende muziek en al het andere wat een avondje compleet maakt…… 3 uur “s nachts ook nog wat culturele dingen gedaan. Voor meer info (en beelden) kunt u terecht bij ondergetekenden.

Zondagochtend vervolgens (lekker fit…..) nog wat van Quebec gezien en weer onze stalen ros uit de garage gestuurd…….back voor de States!!

Beetje problemen bij de grens gehad omdat we een of ander nutteloos groen papiertje niet meer bij ons hadden (op het vliegveld gekregen) maar zonder moeite het beloofde land in gereden!!

Na een tocht van een paar uurtjes, door een prachtige omgeving, en enorm smalle Notches (dal) zijn we in Lincoln beland, midden in de White Mountains! Onderweg nog ff gestopt om een stukkie te hiken en wat watervallen te bekijken. Maar na de Niagara watervallen raak je niet snel meer onder de indruk van een kleine stroomversnelling!

White Mountains
Maar…..midden in de White Mountains dus!! Omringd door stoeltjesliften, pistes en wintersportwinkeltjes (iemand nog een goedkope jas??? Reageren voor morgen…vandaag dus). Eindelijk zitten we in een motel…….erg relaxed!!! Biertjes in de koelkast, groot bed, eigen douche, bad, wc en tv!!! Gister dan ook lekker gerelaxed….Oceans Eleven meegepakt (Incl een uur aan reclame….).

Vandaag eindelijk iets sporties gedaan…en hoe!!! Ongeveer vijf uur lang gemountainbiked op de meest onmogelijke plekken!! Vooarl veel van Koen zijn achterkand gezien…

Vol overgave zijn we aan een enorme klim begonnen (skipiste!!) maar halverwege toch besloten om dat maar af te blazen (Kos in het kwadraat!!). Koen zag toen een prima afdaling in een piste dat in de winter een snowboard park is…. Stijg stond al halverwege, keek eens om en zag Koen daar staan……gebogen over zijn fiets!!! (getver)Derrie-eur gebroken….. Leuk, met nog een pittige afdaling voor de boeg. Maar we hebben het gehaald. Vervolgens Koen, 2 mile naar het verhuurbedrijf geduwd…,,maar goed, in ieder geval geen achterkant deze keer. NIeuwe fiets gekregen en dit keer de bossen ingegaan!! Was echt geniaal!! Heerlijk uitgeleefd en voor het eerst deze vakantie, om 6 uur een Heinie opengetrokken die we echt verdiend hadden!!

En nu zitten we dus als twee schrale Nederlanders achter een computer in Woodstock station, een klein eetcafe in Woodstock. DIt ligt vlakbij bij Lincoln waar ons MOtel is! Ik denk dat we jullie onderhand wel weer genoeg verveeld hebben met onze verhalen. Wij gaan maar eens naar ons huissie voor een heinie!Leave a Comment