rss search

Daar is ie dan

line

Lieve familie, vrienden, kennissen en iedereen die zich in geen van deze 3 beschrijvingen herkent maar wel een bijzondere grote interesse heeft om mijn verhalen te lezen.

Ik kwam er achter dat de afgelopen 5 jaar deze, destijds voor de meest inspirerende weblog bekroonde, website nog steeds live staat. Dus……heb ik besloten om deze weer nieuw leven in te blazen. Uiteraard tot groot genoegen van velen van julie!

Goed, Ozzie…. tot nu toe in 1 woord; heerlijk!! Het is echt genieten hier. Besefte me vandaag dat ik al 4 weken onderweg ben vanaf het moment dat ik op Schiphol stond! Hoogste tijd dus om jullie op de hoogte te brengen en gerust te stellen dat ik nog steeds leef! Ik zal proberen om de afgelopen 4 weken een beetje knap samen te vatten, zonder een eindeloos verhaal te schrijven. 4 weken onderweg in een notendop;

Zuid Korea, Seoul
Dit lijkt al weer een eeuwigheid geleden. Vond het een bijzondere stad! Veel gelopen en gezien daar. De Seoul toren gaf een erg indrukwekkend uitzicht over de stad, helaas was het niet erg helder die dag. Verder heb ik in die drie dagen echt maar een handvol westers uitziende mensen gezien. Verder echt alleen maar Koreanen. Dat was toch wel erg apart…bij de toeristische bezienswaardigheden (oude paleizen, Seoul Toren,etc) was ik zelf ook een attractie voor grote groepen Koreaanse kinderen…heel bizar!

Melbourne en Great Ocean Road
Relaxte stad en zat in een erg gezellig gedeelte van de stad; St.Kilda’s. Beregezellige hostel. Ben ongeveer 5 dagen in Melbourne geweest, veel sightseeing, stappen en relaxen op t strand. De winter is begonnen en ‘s avonds werd het daar behoorlijk fris maar met het zonnetje overdag was het toch snel een graadje of 20. Zoals gezegd, mooie stad met ook een enoooooorm casino. Mijn god wat een apparaat! Kon daar makkelijk verdwalen en heb me laten vertellen dat ze zelfs een mortuarium hebben in de kelder….. klonk mij niet geheel ongeloofwaardig gezien het aantal 70+’ers dat daar een AOW in de fruitmachines zat te knikkeren! (prima tip Groot).
In Melbourne mijn auto geregeld. Een joekel van een stationwagon. Lekker lelijk en groen. Zoals met elke relatie moesten we in het begin nog een beetje aan elkaar wennen. Beetje uitvinden hoe je op elkaar reageert, wat je wel en niet kan doen… in het begin zat ik nog wel eens aan de verkeerde knoppen wat vervolgens niet tot de gewenste reactie leidde….laat ik het zo zeggen; de eerste paar dagen kon je vooral aan de ruitenwissers zien of we ergens afsloegen…. Nu kennen we elkaar onderhand door en door en komen we zonder moeite op de mooiste plekken van Australië!

Great Ocean Road was echt fantastisch mooi. Is eigenlijk alleen te beschrijven met foto’s die volgen binnenkort. Hiervoor ben ik vanuit Melbourne 250 km naar het westen gereden, overnacht in Warnambool en toen weer terug. Maar……meer dan de moeite waard!! Echt heel gaaf! Vervolgens ben ik de dagen daarop langzaam naar Sydney gereden.

Blue Mountains en Sydney
Blue mountains vond ik ook erg gaaf. Uiteraard de 3 sisters bewonderd, Jenolah Caves en vooral de bergroutes door het landschap waren schitterend. Ook hier geldt…foto’s volgen!
Sydney vond ik echt een heeeeeerlijke stad. De woordkeuze is hierbij allesbehalve toevallig of zonder onderliggende reden…Smile
Het weer was niet top, de zuidelijk oostkust had te maken met zware regenbuien en storm. Zelfs Tornado’s, die normaal nooit in Australië voorkomen…..Hostel in Sydney zat direct aan Bondi Beach. Dagen hier bestonden vooral uit relaxen op het strand, sightseeing en stappen in Bondi. Prima de prima! Dit vooral samen met een Aussie uit Perth gedaan die ook op rondreis was.
Yep…Sydney by far de meeste relaxte stad tot nu toe! Qua levensstijl te vergelijken met München….

Heading up North
Omdat het weer niet al te best was ben ik niet heel lang in Sydney geweest. Op aanraden van een Canadees ben ik onderweg naar Brisbane eerst gestopt in Yamba. Een klein surfersdorpje met fantastisch hostel gerund door 1 familie. Top en erg gezellig daar! Surfles gehad en een tour door de omgeveving. Uiteindelijk een kleine week daar gebleven. Ook de superenthousiaste eigenaar (net een paar jaar bezig) nog kunnen helpen met wat marketingideeën voor z’n hostel! Helaas waren de golven meestal veel te hoog/slecht om te kunnen surfen. Maar echt een schitterende plek met fantastische stranden en gezellige mensen! Voor wie ooit deze kant opkomt….zeker een paar dagen heengaan!!

Vervolgens ben ik weer langzaam verder gereden en beland in Byron Bay, het meest oostelijk punt van Australië. Veel backpackers, weer prachtige stranden en leuk dorp! “Regelmatig’ de kroeg in geweest, gestunteld op een surfboard en een tour naar Nimbin….heel vaag hippiedorp waar elke dag verschillende tours heengaan! Heb echt nog nooit zo’n vreemde plek gezien. Overal van die zwerverachtige hippies, de wiet die op straat wordt verkocht en alleen maar touristen op zoek naar die wiet. Het dorp was echt niet groter dan 1 straat met maar 1 bestaansrecht; drugs… Heel bizar maar wel erg lache om heen te gaan. Met de tour kom je vervolgens ook op andere mooie plekken landinwaarts; watervallen, regenwoud, etc! Halverwege de dag bij 1 of andere vage hippie amerikaan die midden in zijn eigen regenwoud woonde…. echt een leipo! Dustin Hoffman in “Meet the Fockers”….. maar dan geschift! Wel weer bijzonder grappig om mee te maken!

Na Byron ben ik doorgereden naar Surfers Paradise maar dit vond ik echt een vreselijk hol. Een Llorret de Mar gevoel kreeg ik daar….met veel, heel veel Engelsen! Een avondje uit bevestigde dit gevoel…. Vanuit daar ben ik gister snel naar Brisbane gereden. Een klein stukje maar dus eerst een eindje landinwaarts gereden! Vervolgens bij een regenwoud terechtgekomen waar je een skywalk kon doen (via grote bruggen). Eerg mooi! Ik had daar nog gehoopt op wat bijzonder dieren…maar helaas. Wel gaaf om te zien! Nu dus Brisbane… Geen hele bijzondere stad maar ben hier wel weer in gezellig hostel beland. Gister was laat en vandaag is de dag om wat “plannen” te maken voor de komende weken; duiken, surfen, Hervey Bay, Fraser Island…het staat allemaal op de agenda! Ik heb alle tijd…..dus no worries!
Duiken en surfen zal wat noordelijk worden omdat het daar weer net ff een paar graden warmer is!

Goed, korter en bondiger kon ik het niet maken mensen! Ik zal mij best doen om op wat kortere termijn weer wat te laten horen en uiteraard…….foto’s plaatsen!

Grtz vanuit Ozzie!!

 Leave a Comment