rss search

Das hört sich gut an!

line

Goed, zondagmiddag dus. Heb tot nu toe een akelig saai weekend achter de rug, dat ik overigens niet zonder kleerscheuren ben doorgekomen…doorover later meer!

Saai dus…..donderdag avond nog wel wezen stappen met Erik, Margeretha en Maria, vriendin van Margeretha (uiteraard ook van BMW….lijkt erop alsof heel München hier werkt). We waren in een omgebouwde paardrij school (of hoe je dat ook in godesnaam moet noemen); “Reitschule”. Was apart en trendy, maar wel leuk! Vrijdag een beetje brak dus ’s avonds niks gedaan. En gisteravond was Patrick uit de stad, Erik in Kopenhagen en ook Ivar, een Noorse jongen van BMW, waar ik de afgelopen 2 maanden veel mee ben opgetrokken, zat een paar dagen in Noorwegen!! Stijg zat dus gezellig thuis op zijn zaterdagavond…….

En tijdens deze zaterdagavond, besloot Stijg de handige Harry uit te gaan hangen. De lade in zijn nachtkastje ergerde hem namelijk al maanden en daarom had hij besloten om deze vrije zaterdagavond eens nuttig te gebruiken….Hij wil u allen slechts 1 wijze les meegeven: “Boor geen gaatjes met je Zwitserse zakmes!! Want voor U het weet, verdwijnt dit zakmes tot ver in uw wijsvinger!” Stijg kan u melden: ook in een vinger stroomt redelijk veel bloed!! Uiteraard geen fatsoenlijke EHBO kist op zijn kamer……..Drie kwart WC-tol, reeds gebruikte tape, en een oranje bloemenlintje hebben uiteindelijk de klus geklaard…..Omdat Stijg u Allen dit hilarische tafereel niet wil onthouden, bijgevoegd een foto van gisteravond (Deze foto’s zijn geschikt bevonden voor 16 jaar en ouder). De man is onhandig……maar o zo creatief!!!

Over hilarische taferelen gesproken……afgelopen weekend waren mijn ouders en zusje in München op bezoek!! Was erg gezellig!! Veel van de stad gezien, de omgeveving en uiteraard heerlijk aan het Duitse Bier gezeten!!! Is dit zo hilarisch!?!?! Nee!! Maar een vader,(die altijd erg moet lachen om de fouten van anderen), die 70 liter Benzine in een Diesel auto gooit was voor mij toch wel even de moeite waard om te vermelden……..(sorry ouwe!). Gelukkig was op zaterdagochtend alles weer verholpen en konden we de auto weer gebruiken….. Leuk was trouwens dat mijn moeder voorstelde om in het vervolg mijn vader nog maar 1 kledingmerk te geven……………. juist!!……als geheugensteuntje zeg maar.

Tja, en wat heb ik de afgelopen weken zelf allemaal gedaan!! Gewerkt, uitgeweest, gewaterskied (Hoe schrijf je dit!?!?), wat erg lache was!! Ergens op een afgelegen meer, hangend aan een soort van skilift, die een rondje maakt over het meer!!! Mans als ik ben, wilde ik natuurlijk direct op een Wakeboard…….na 10 keer 5 meter en drie kwartier later, heb ik de strijd gestaakt en alsnog de lange latten ondergebonden…… Eerste keer 20 meter en de 2e keer, de hele ronde gered……Mijn tijd was toen helaas om maar uiteindelijk toch trots en voldaan huiswaarts gekeerd!! Heb er helaas geen foto’s van! Wel een filmpje van mijn geklungel op het wakeboard trouwens…..maar die kan ik niet plaatsen hier…..jammer zeg!!!

Ook werd eind Juni het Midzomerfeest gevierd door de Scandinaviers hier in Munchen!! Ik was samen met Ivar daar. Ook Erik en Margeretha kwamen later….Was echt super relaxed!! Het feest werd georganiseerd door `Nordic´, een scandinavische organisatie hier!! Het Midzomerfeest wordt in de Scandinanische landen gehouden om de langste dag van het jaar te vieren!! En het thema was vrij simpel: Je neemt een krat pils, sterke drank, een BBQ (ein Grill) en je vlees mee……zoekt een plekje in het gras (in de Englischen Garten), stalt je krat pils in de Isar en hebt een super avond!! Vooral omdat de Scandinaviers echt super relaxte mensen en eigenlijk op 1 lijn zitten met Nederlanders….met name de Noren!! Heb echt een top avond gehad!! Zelfs (geprobeerd) om in het zweeds te zingen…….dit moet namelijk voor elke shot die je neemt (voor de verontruste ouders, en tante, die nu het beeld van een gebroken zweeds murmelende, met een enorme spuit uit zijn linkerarm bungelende, Bart hebben……..weesgerust….een shot is een klein glaasje met sterke drank!!)

Na de hele middag en avond in de Englischen Garten verbracht te hebben, ben ik met Maria (ook een BMW collega…..hoe kon het anders) in 1 of andere, Tsjechisch aandoende studentenkroeg beland, vlakbij het BMW Wohnheim……. Was eigenlijk best gezellig…vooral omdat ik daar dus mijn nieuwe vriendin ontmoet!!!!! Ik heb de Krenten al de foto’s gestuurd maar presenteer haar nu dus aan iedereen!!

Tja….en nu…het is al 24 Juli en het einde is al in zicht! Phat is al een maand geleden naar terug naar huis gegaan en zit nu in Australie!! Heb nu dus een 2 persoonskamer voor mijzelf!! Erg relaxed!! Voor mij is het ook nog maar 2 weekjes werken….en dan ben ik klaar!! Een weekje vakantie nog hier en dan naar huis, geestelijk voorbereiden op mijn reis naar de States om de verschrikkelijk Zuurbier eens lastig te vallen!! Om weer eens met de altijd treffende woorden van Mr. Groot te spreken: “IK ONTPLOF BIJNA VAN ENTHOUSIASME!!!”

Nog maar 2 weekjes arbeiten dus…….en een baan bij BMW zit er niet in, aangezien er een algehele stop is in `Vertrieb und Marketing`…daarnaast denk ik dat ik ook niet echt geschikt ben voor werken bij BMW. De cultuur, en met name de enorme, sterke hierarchie, is iets waar ik toch niet echt aan zal kunnen wennen….denk ik. Blijft natuurlijk lastig te zeggen na 5 maanden, maar ik denk dat ik toch iets te eigenwijs ben om hier te kunnen werken!! De Duitse Discipline (die ze in de oorlog zo succesvol heeft gemaakt…..oooooooo…….geen leuk grapje Bart!!), zit niet echt in mijn genen.

Ok…..bijna 5 uur….wordt tijd er weer een einde aan te breien. Heb om 6 uur in de stad afgesproken bij een openlucht concert, nog een beetje die Duitse cultuur opsnuiven…….Ik geloof dat Rudi Carell ook aanwezig is!!

Allemaal nog een fijn weekend und wir sehen uns bald!Leave a Comment