rss search

Bonjour!

line

Eens kijken….tot waar heb ik jullie op de hoogte gehouden??? Volgens mij ben ik bij New Brunswick al afgehaakt omdat de accu van Koens laptop het had begeven!! Goed…laten we daar dan maar beginnen.

Afgelopen maandag zijn we dus richting Buffalo gereden. Onderweg lazen we in ons schitterende, Duitstalige Reisboek dat de (Little) Finger Lakes zeker de moeite waard waren om eens een kijkje te gaan nemen….. En het was inderdaad erg mooi!!!! Naar 1 van de prachtig meren gereden, echt een hele mooie omgeveving. Daar een beetje gezwommen, met een stel Amerikanen zitten kletsen en genoten van het laatste avondzonnetje. Vervolgens weer onze Dodge aangedraaid en headed back for the Highway….. Om een uurtje of 9 ‘s avonds in Buffalo aangekomen…….WAT EEN BAGGER STAD!!! Wederom een wijze les in deze mail: GA NOOIT NAAR BUFFALO!!!

Buffalo ligt net onder de Niagara Watervallen en aagezien wij daar heen wilden gaan leek het ons leuk om in Buffalo te blijven slapen, ff deze stad mee te pakken om vervolgens van de watervallen te duiken!! Bad idea!!!

Ok…..het was Labour Day en heel Amerika had ongeveer vrij….maar dat was nog steeds geen geldige reden voor de miserabele (schitterend woord…!!) toestand die wij in Buffalo (en die wings zijn nog wel zo lekker….) aantroffen. Echt geen mens op straat, geen auto op de weg, geen lichten aan in de appartementen….echt ongelooflijk!! Alsof we door de net ontruimde Gazastrook reden….!! Uiteindelijk wel een heel cheap hotel gevonden midden in de stad… Het zag er niet uit van binnen (buiten trouwens ook niet) en ik had een beetje gevoel alsof ik midden in de film “The Shining” was beland… Waarschijnlijk was dit hotel een enorme hit in de jaren 30…want het interieur van toen hadden ze lekker laten staan. Daarnaast was het hotel echt enorm groot……6 verdiepingen, weet ik hoeveel kamers..en wij waren de enige “gasten”. Maar goed….wat wil je voor 56 US Dollar .

Het ergste van Buffalo moest toen nog komen …..het was 10 uur en wij hadden nog steeds niks gegeten…….wat denk je…..ALLES DICHT!!! ECHT ALLES!!! We moesten dus gvd uit een stad van 330000 inwoners rijden om wat te kunnen eten…..ongelooflijk. UIteindelijk wel een hele sfeervolle MacDonalds gevonden..

Na een heerlijk nacht, in ons sfeervolle hotel zijn we heel kort Buffalo ingelopen…en zoals we al dachten….ook overdag is het half dood in deze stad!! Weinig mensen op straat (wel veel lelijke trouwens) en een winkelcentrum waarin 50% van de panden leegstaat…. Wel nog een gezellig koffiebarretje gevonden….wat gedronken en snel weggegaan uit dat vreselijke dorp.

De Niagara Watervallen waren vervolgens echt verschrikkelijk mooi!!! Echt schitterend!!! Ook lekker rustig omdat we prima buiten het seizoen zitten!! We zijn met de elevator naar beneden gegaan en de Falls ook van onderaan gezien…..erg indrukwekkend, zeker als je weet dat er 154 miljoen liter water per minuut naar beneden dondert!!

Vervolgens zijn we boven de rivier weer teruggereden…halverwege, bij een uitzichtpunt, gestopt en de afdaling richting de rivier gemaakt….hups, zwembroekje mee!!!! Stroming was nog aardig sterk dus wel veilig dicht bij de kant gebleven…… Weer terug boven gekomen opgemerkt dat het sowieso verboden was om te zwemmen…..ach….Je bent toerist of je bent het niet!!!

Dinsdag dus van Niagara Watervallen naar Toronto gereden. Blindelings de stad ingereden en per ongeluk een super Hostelletje gevonden. Met ondermeer een schitterende bar..buiten!!!! Draadloos internet door het hele gebouw (waarschijnlijk door de hele stad) en dus heerlijk met een ijskoude gele vriend, buiten voor jullie ons vorige verhaal geschreven!!

Wat jullie niet weten is dat vervolgens “The Beer Olympics” werden georganiseerd door het hostel……Uiteraard hebben Koen en ik de Nederlandse eer hooggehouden…… Omdat je met teams van 4 moest spelen, hebben 2 Engelse gasten ons een handje geholpen!! Zo lache….. Uiteindelijk bleek er maar 1 biertje in het spel te zitten maar de tweede opdracht was toch echt de moeite waard….We moesten ff een leuk “stukje” verzinnen, wat typisch voor je land was….. Koen en ik hebben die twee Engelse gasten toen in 15 minuten het refrein van “de vlieger” geleerd…..en samen op volle borst gezongen…..GENIAAL!!! (vervolgens nog ff the Monkeys erachteraan gegooid Ralf)…..Ach, met een paar biertjes op…ben je niet zo moeilijk meer!
Uiteindelijk de Olympics niet gewonnen, maar dit had meer te maken met een corrupte jury… Die nacht tot 3 uur buiten gezeten…. en vervolgens van 3 tot 10 ‘s ochtends op de wc…….diarree…..heerlijk!!(Wilden dit ff met jullie delen!!)

Woensdag in Toronto hebben we dan ook niet zoveel gedaan. Ondergetekende liep de hele dag met de Bunns tegen elkaar en Koen had ook niet 1 van zijn meest heldere dagen. Beetje door de stad gelopen…..aan het Ontario meer gelegen en geslapen, beetje door de stad gelopen, in het park gelegen en geslapen…..erg intensief allemaal!! Wat wel opgevallen is, is dat alle winkelcentra onder de grond zijn. We hebben ons laten vertellen dat dit vanwege de koude winter met grote hoeveelheden sneeuw is. Verder was Toronto een leuke stad….heel rustiggevend….met veel aardige mensen. Dat de wereld erg klein is bleek trouwens ook weer…….In het Hostel hebben we namelijk iemand ontmoet uit Assendelft……….OF ALL PLACES!!!!

Gisteravond lagen we dus vroeg in bed, half 12 gingen bij ons beiden de luiken dicht!! En……om kwart over 7 opgestaan!!! Vandaag hadden we namelijk een lange rit voor de boeg naar Montreal!! Dit overigens voor het eerst in de stromende regen!! Wat een baggerweer!!!! Afgezien hiervan en wat files hadden we echter een voorspoedige reis!Lekker relaxed…. 100km per uur is voor Stijg alleen af en toe nog wel eens een probleem……maar ach 100 mile/km per uur…maakt het eigenlijk uit, 100 is 100.

In Montreal hebben we weer een cheap Hostel gevonden waar we 2 nachten zullen blijven. Eigen kamertje…en weer wireless internet dus vandaar dit epistel aan jullie!!!

Eerste indrukken van deze stad, toe we er door reden zijn echt heel goed!!! Ziet er als een hele gezellige en levendige stad uit!!Net al even snel wezen kijken in een prima barretje (met een paar overheerlijke…krenten…..)en ook dat beloofd veel goeds!!!!Komende twee dagen gaan wij dus van Montreal genieten….kunnen we gelijk ons Frans op halen. Want verder dan dat La Vache Qui rit komen we niet!!Leave a Comment