rss search

Always be prepared to have the time of your life

line

Dat is zo’n beetje hoe ik de dagen doorkom hier in Australie. Het is pas een week geleden dat jullie konden genieten van een update vanuit Ozzie, maar het lijkt ondertussen wel weer 3 weken verder te zijn. Geen dag is hetzelfde en zie die mooiste plekken en maak veel mee!

Brisbane en Noosa
Vorige week maandag ben ik vanuit Brisbane naar Noosa gereden. Een wat kleiner maar heel mooi dorp aan de Sunshine Coast. Erg gaaf hostel; een 19 eeuws soort van landhuis! Volledig van hout, mooie veranda’s, echt een unieke plek. Bovendien een aardig groepje Nederlanders waarmee ik de 1e wedstrijd van het Nederlands elftal heb gekeken. In bijpassende kledij uiteraard…! Noosa ligt tussen verschillende natuurparken en heeft schitterende stranden. Helaas was het weer wat minder. Dinsdag daarom besloten om samen met twee Zweedse naar de Australian Zoo te gaan (Steve Irwin). Echt een hele mooie dierentuin maar had er iets meer van verwacht! Wel een gezellige dag en eindelijk (levende) koala’s en kangeroe’s gezien! Eentje wilde wel ff poseren met me….foto’s volgen op facebook!

Fraser Island
De volgende dag ben ik naar Hervey Bay gereden, weer iets van 200 km noordelijker. Daar aangekomen een hostel gevonden en een trip naar Fraser Island geboekt…het grootste zandeiland ter wereld! Ik kon de volgende dag gelijk mee! Precies goed want dat betekende dat ik zaterdag weer terug zou zijn in Hervey Bay voor…NL-Japan!
Fraser Island; in 1 woord GEWELDIG! Echt een klein paradijs! In een groep van 8 krijg je na een lange instructie een grote 4×4 mee incl tenten, eten en drank! Via de veerboot kom je op het eiland en is het knallen met die jeep door het regenwoud! Alleen dat al was een heel bijzondere ervaring!! Zandwegen met heel veel hobbels, hopen zand en diepe plassen met water brengen je bij de mooiste meren die ik ooit heb gezien! Met Lake Mckenzie als hoogtepunt!! Eigenlijk was deze weg afgesloten maar een ketting over de weg is snel weggehaald. Want we waren het er allemaal over eens…..je bent hier maar 1keer en dan gaan we ook naar Lake Mckenzie!!

Ondanks dat het allesbehalve strakblauw was, is dat een heel indrukkwekkende plek! Kristalhelder water, veel groen en witte stranden! Vervolgens rijdt je naar de andere kant van het eiland en beland je op een stuk strand van zo’n 100 meter breed en 80 km lang! En dat is gewoon de hoofdweg, met een max snelheid van 80!! Heerlijk!
Op het eiland zelf zijn we blijven overnachten op een camping! Hier staan nog veel meer groepen. Ouderwets camperen, super gezellig en een schitterende sterrenhemel ‘s nachts!

Bovendien had ik een erg leuke groep in de leeftijd van 22 tot 31! Een Belg, Italiaanse Fransman, een Engelsman, 2 uit Hong Kong, een Franse en een Canadees!
1 van de wilde dieren die op het eiland lopen zijn Dingo’s. Soort van wilde honden. En die beesten kom je te pas en te onpas tegen en zijn niet bepaald ongevaarlijk…….de 1e nacht lagen we met een groepje op het strand naar de sterren te kijken toen ik wat hoorde. Keek op, deed de zaklamp aan en op een halve meter stonden twee dingo’s…..ik kan je melden…dan schrik je wel even! Ze leken gelukkig aan het spelen. Dat bleek ook omdat 1 van die beesten mijn slipper te pakken had…die vond ik 100 meter verder op! Omdat ze maar rond bleven lopen op een metertje of 2 zijn we maar langzaam terug naar de camping gegaan…dingo’s liepen vervolgens met ons en verdwenen pas toen we bij ons plek waren!!

2e dag op Fraser was het prachtig weer! Beter kon gewoon niet. Weer de mooiste plekken gezien, haaien gespot (helaas geen walvissen)…. Om dit verhaal niet te lang te maken……zie de foto’s op mijn facebook (Bart Ruisch). Samenvattend; echt een wereldervaring!

Gisteravond weer terug op het vaste land. Gesloopt!! Samen met wat mede Frasergangers de wedstrijd van NL gekeken. Vanochtend weer op tijd op en ben na een paar uurtjes rijden beland in Agnes Waters. Hier ga ik een weekje blijven om te kunnen duiken en surfen en verder zien wat de dagen gaan brengen….!! Het hostel is eigenlijk meer een groot resort met alles erop en eraan!!

Volgend week staan de laatste 1300 km naar Cairns op het programma, alwaar Porno Rick zijn opwachting zal maken op het vliegveld! Voor die tijd, horen jullie vast en zeker nog van me!

Have a good one!!Leave a Comment