rss search

Vrijheid

line

Ter Ontspanning en Inspiratie - VrijheidStarend naar een scherm. Woorden verschijnen. En verdwijnen weer. Als sneeuw voor de zon. Een dunne, verticale lijn die onafgebroken knippert. Altijd in hetzelfde tempo. Niet wetende wat komen gaat. Maar geduldig.

De eerste woorden. Ze vormen zinnen. Een alinea. Het begin van het verhaal. En dan weer de langzaam knipperende dunne, verticale streep. Onophoudelijk. Alles links daarvan het verleden. Gecreëerd.  Een verhaal dat er staat alsof het moeiteloos ging. De worstelingen zijn onzichtbaar.

Rechts daarvan de toekomst. Langzaam opschuivend. Weer een regel. Met elke letter beweegt de dunne lijn langzaam verder. Soms heel snel. Maar kort. Soms wat langzamer. Maar een compleet verhaal. Om weer tot stilstand te komen. Een moment van bezinning.

Om nog eens links te kijken. Heel even maar. De rustige, ritmisch knipperende lijn, rustig wachtend in het scherm. Geduldig. Een groot wit vlak in de horizon. Alle ruimte. Alle vrijheid. Geen wetten. Geen regels. Alles open. Vrij in te vullen.

Precies zoals jij dat wilt.Leave a Comment