rss search

Uitwaaien

line

Het strand heeft iets magisch.  Vooral in Nederland. In de wereld kan je meest prachtige plekken vinden. Maar stranden zoals in Nederland. Die zijn er niet zoveel. Of te klein. Zwart zand. Grote rotsen. Veel stenen. Die belachelijk heet worden. Te grof zand. Er is altijd iets.

Nergens is het zoals in Nederland. Uitgestrekt. Breed. Schitterend zand. Als in een net gevulde zandbak. Mooie duinen. Tropische stranden? Prachtig. Maar nooit oneindig zoals bij ons. Australië,  Fraser Island of Whitsundays? Weergaloos. En toch. Het is geen Nederland.

Herfst, winter, lente of zomer. Elke jaargetijde kan je naar het Nederlandse strand. Woeste golven. Harde wind. Of kalme zee met een zomers briesje. Verbranden in een stralende zon of diep wegduiken in je winterjas. Opwarmen met chocolademelk of afkoelen met een Corona. Groot verschil. Maar altijd hetzelfde.

Onze stranden zijn magisch. De oneindigheid van het zand. En het water. Zoals hier, is het nergens. Op onze stranden vindt je het ultieme gevoel van Nederland.

Uitwaaien.Leave a Comment