rss search

Onzin

line

OnzinIk hou van onzin. Flauwe humor. Dingen die nergens op slaan. Als een tiet op een drumstel. Maar wel heel grappig zijn. Eigenlijk is er helemaal niets leukers dan onzin.

Onzin klinkt heel simpel. Is het ook. En toch. Cruijff zei het al. ‘Voetbal is simpel maar er is niets moeilijker dan simpel voetballen’. Dat geldt ook voor onzin.

Voor echte onzin moet je een meester zijn. Een kenner. Je moet het kunnen zien. Kenners weten wanneer ze onzin horen. Ze waarderen het. Gooien er nog een schepje bovenop. De leken vallen stillen. Begrijpen het niet.

Voor onzin heb je een creatieve geest nodig. De werkelijkheid even loslaten. Gebruikelijke gedachtespinsels, associaties, gewoontes of ego’s laten voor wat ze zijn. Sociale wenselijkheid bestaat niet bij onzin. Het woord, maar, ook niet.

Onzin vaart wel bij alcohol. Tot zekere mate. En bij vrienden. Vooral bij vrienden. Wanneer je op een verjaardag. Lachend. Aan een staantafel. Met een aantal vrienden. Heel veel onzin weet te creëren en er één of meerdere personen aan dezelfde staantafel je heel glazig staan aan te staren, niets zeggen of met één opmerking een veelzeggende stilte tot stand brengen. Dan. Dan weet je dat je lekker bezig bent.

Lamlendigheid is ook een prima bron voor onzin. Vermoeidheid. Kater. Verveling. Wat de oorzaak ook is. Het is als een vruchtbare bodem voor de groei van onzin. Hangend op de bank. Onderuitgezakt in de kleedkamer na een wedstrijd. En uiteraard geldt. Hoe meer zielen. Hoe meer onzin.

Ooit las ik dat het leven draait om de mensen die je ontmoet en wat je met hen creëert.  Daar sluit ik me volledig bij aan. Onzin is de mooiste creatie. Ontstaan uit het niets.  Door de meest ultieme brainstorm.

Wat een onzin! Heerlijk!Leave a Comment