rss search

De cirkel

line

Ik ben een denker. Voor elk probleem gaat bij mij de machine van gedachten, associaties, koppelingen en verbindingen werken. Voor elke vraag volgt een antwoord. Hand in hand met een nieuwe vraag. Eindeloze analyses. Als een puzzel. Die op oneindig veel manieren te leggen is. Maar toch op zoek naar die ene manier om hem te leggen. Perfectie.

Zulke gedachten kunnen handig zijn. Het kan inzichten brengen. Je kan slimme dingen zeggen. Met creatieve oplossingen komen. Wel met ‘een gevaar’ op de loer. Het moet ook nog gedaan worden. Er moet een stap worden gezet.

In gedachten gaat het door tot de perfectie gevonden is. Als een ronde cirkel zonder deukjes. Zonder gaten. De perfecte ronde cirkel. Niets op aan te merken. Pas dan kan de cirkel worden getekend.

Alleen. Dat moment komt nooit. Nooit in mijn leven is het gelukt om ergens lang genoeg over na te denken om tot een perfecte cirkel te komen. Elke keer als ik, met frisse tegenzin, de cirkel tekende, was hij nog niet af. Het moment dat ik hem tekende was hij al voor verbetering vatbaar. Nog niet perfect. Nog niet tevreden.

En dan plotseling. Dan komt de vraag. Wat als ik de cirkel nu gewoon direct teken. Het is tenslotte een cirkel. Gewoon een pen pakken en tekenen.

Doodeng vindt ik dat.Leave a Comment