rss search

Cool

line

Vanaf nu is het officieel. Apple is ‘cool’. Niks subjectief. ‘Cool’ volgens de wet. Tenminste. ‘Cooler’ dan Samsung. Een Samsung tablet is ‘not as cool’  als de Ipad. Dat was het letterlijke oordeel van een Engelse rechter. En daarom mogen ze gewoon verkocht worden.

Het woord ‘cool’ in de rechtspraak. Ik vind het nog al wat. Vraag tien mensen naar een definitie of voorbeelden van ‘cool ‘en je krijgt tien verschillende antwoorden. Zelf vind ik spullen bijvoorbeeld niet zo snel ‘cool’.  Wel ‘mooi’. Of misschien ‘gruwelijk’.  ‘Cool’  is voor mij dan vooral een stopwoordje. Veel waarde heeft het niet.

Nee, als ik écht ‘cool’ moet omschrijven, denk ik eerder aan personen. Denzel Washington. Die vind ik ‘cool’. Eigenlijk vind ik Frank Lucas en detective Alonzo Harris ‘cool’. Maar als je zo ‘cool’ kan acteren, moet je wel ‘cool’ zijn. Samuel Jackson vind ik ook ‘cool’. Frank Rijkaard ook. Zo kan ik meer voorbeelden noemen. Doe ik niet.  Het gaat eigenlijk om Apple.

Het ‘coole’ Apple heeft niet zijn zin gekregen.Net zoals een klein kind wordt gesust, dat bang is niet meer in het middelpunt te staan, is Apple teruggestuurd naar zijn mand. “Ja, het is inderdaad jouw zandbak en jouw idee, maar de andere kindjes willen ook graag meedoen. Dat is toch niet erg? Er is genoeg ruimte in de zandbak. Laat ze nou even.  Natuurlijk blijft jouw zandkasteel altijd de allermooiste!” “Je bedoelt het ‘coolste, papa’! “Ach ja. Natuurlijk. Die van jou blijft altijd het allercoolste.”

“En nu lekker samen spelen.”
Leave a Comment