rss search

Amsterdam

line

In de invallende duisternis stond een vrouw. Een fiets in haar hand. Een jonge man zat er bij. Op zijn knieën. Een hamer in de hand. En een schroevendraaier. Ferme klappen. Als een professional probeerde hij het slot open te breken. Zonder de sleutel te gebruiken. Het leek niet te lukken.

Mensen die langsliepen leken zich af te vragen wat daar gebeurde. Maar liepen verder. Geen vragen. Ook de bewaker voor de ingang van de winkel observeerde het schouwspel maar liet het voor wat het was. De jonge man met de hamer, en de schroevendraaier, ging onverminderd door. Hij wist hoe het moest. Dat was duidelijk. Hij moest en zou slagen. Het slot van de fiets moest open. De vrouw stond er nog steeds bij. Zij hield de fiets vast.  Ze coachte de jongeman. Maar het slot ging niet open. Uiteindelijk werd de fiets opgetild. Door de schuifdeuren van de winkel werd de fiets mee naar achter genomen. Een slijptol moest uitkomst bieden.

En wij? Wij liepen er gezamenlijk achterna. Om vijf minuten later met een bevrijdde fiets naar huis te gaan. Uitgezwaaid door het behulpzame en vriendelijke personeel van de Praxis. Gratis en voor niks.

Amsterdam zit vol verassingen.Leave a Comment