rss search

Zaadje

line

Ter Ontspanning en Inspiratie | ZaadjeHet is al weer een tijdje geleden. Ruim twee maanden. Ik schreef over mijn baard. Die er nog steeds is. Daarna was het even stil. Hier tenminste. Zelf had ik veel te doen in de dagen en weken die volgden. Trouwen, een huwelijksreis. Een prachtige dag. Genoeg ontspanning en inspiratie dus. Maar even niet op ‘papier.’

En nu. Nu merk ik dat het stil ligt. De ontspanning om iets te vertellen is daar. De inspiratie ontbreekt. Ruim twee maanden verscheen er niets in mijn hoofd. Lichaam. Geen drang om te schrijven. Om te delen. En voor het eerst speelde bij mij de gedachte. Misschien is het mooi geweest. Misschien is het tijd voor iets nieuws.

Want halverwege 2011 was de eerste post daar. En nu, ruim vier jaar later, tel ik er 198. Gecreëerd uit het niets. Ter ontspanning en inspiratie. Uiteraard wil ik naar de 200. Zo ben ik dan ook wel weer. Maar toch knaagt de gedachte. “Er moet iets veranderen.” Maar hoe? En wat?

De gedachte is als een zaadje geplant. Ook al is het nog niet zichtbaar. Zit het verstopt onder de grond. Dit zaadje zal ik verzorgen. Met veel aandacht, liefde en geduld. Er naar luisteren. Genoeg water. Af en toe wat lekkers. Wachtend en vooruitkijkend naar wat er gaat verschijnen.

En in de tussentijd is dit nummer 199.

 Leave a Comment