rss search

Verhalen

line

Ter Ontspanning en Inspiratie | Verhalen - 1Even geleden vroeg ik mijzelf hardop af wat er met deze site gaat gebeuren. Het antwoord is er nog niet. Geen kwartjes gevallen. Geen geniale ingevingen. Dus zit ik nu achter mijn scherm, staar naar een groot wit vlak en laat ritmisch de letters en woorden verschijnen. Langzaam maar zeker verschijnen daarmee de zinnen. En ik weet, zodra ik de laatste punt plaats en de kop bovenaan de pagina zet, is het verhaal daar.

Een verhaal wat nog niet bestond. Een verhaal waarvan ik nog geen idee had hoe het zou beginnen. Laat staan aflopen. Slechts door te typen kom ik er achter. En dat is dus wat ik doe. Kwartjes vallen niet vanzelf. Geniale ingevingen liggen niet op straat. Dus je kan er ook niet naar zoeken. Alleen weten dat ze er zijn en vertrouwen dat ze komen.

Schrijven is als leven. Je begint, laat het gebeuren en achteraf doe je net alsof je het allemaal zo gepland had. Maar er valt niets te plannen. Je bepaalt slechts richting met de woorden die je kiest. En een toon met de zinnen die je maakt.

En zo, uit het niets, ontstaan de mooiste verhalen.Leave a Comment