rss search

Trainen

line

Ik ben net weer binnen. Ruim een uur was ik onderweg door de Alkmaarse straten.  De Hoornse Vaart. Oudorp.  Het was koud. Maar lekker koud. En windstil.

Een echte herfstavond. Een avond met veel zuurstof in de lucht. Ten minste, zo lijkt het. Zo een avond waar je het gevoel hebt dat je uren kunt doorlopen. Onvermoeibaar. Energie tanken na een dag onafgebroken naar een scherm turen.

Het is moeilijk te omschrijven. Deze avond. Maar hij is zo herkenbaar. Ik merkte het meteen toen ik buiten kwam. Startte met lopen. Een soort koude stilte. Koud. Maar niet te koud. Lekker fris. Alles lijkt rustig buiten. Iedereen lijkt rustig. Ik herkende het meteen. Deze avonden herken ik uit duizenden.

Op het trainingsveld. ‘Rondotje’. Starten met een warming up. In het felle maar toch zachte licht van de masten langs het veld. Sprintoefeningen. Dampende teamgenoten om je heen.  Trappen, passen. Afrondingsoefening. En eindigen met een partijspel. Klein of groot. Het maakt niet uit. Maar eentje die eigenlijk de hele avond door mag gaan.  Lekker scherp en fel. Onafgebroken. Onvermoeibaar.

De trainingen zijn verleden tijd. Maar het gevoel blijft.Heerlijk.Leave a Comment