rss search

Staken!

line

De Champions League. Het is een gedrocht. Lelijk als de nacht. Met voetbal heeft het weinig te maken. Vooral met geld. De verschillen worden groter. Als fan van Bayern, Real of Barca valt er nog wat te genieten. Tenminste. Als je van Amerikaanse feelgood movies houdt. Leuk, vermakelijk en ontspannend. Maar je weet het einde al.

Het is een gedrocht. Liverpool dat een B-team opstelt tegen Real Madrid. Halverwege de poulefase. Vooraf kansloos in Spanje. De hardwerkende supporters hebben de loonstrook van die maand ingeleverd bij de club om ‘hun’ team te zien spelen.“You’ll never walk alone?“

Ajax is klaar. Was het in september al. De Europa League volgt. Misschien. Nog zo’n gedrocht. De winnaar van de Europa League. Waar ben je dan de beste van? Bij de Champions League is dat nog duidelijk. Van het geld uitgeven. Real Madrid de gedoodverfde favoriet van dit jaar. Een finale tegen Bayern. Barca, Paris Saint Germain. Misschien Chelsea. In een stadion vol met sponsors. En Platini, op de eretribune. Spelend met de piemels van een paar Russen en sjeiks.

Daarom ga ik staken. Revolutie wil ik! De televisie gaat na Ajax niet meer aan voor de Champions League. Het enige wat we hoeven te doen met z’n allen. De tv niet meer aanzetten. Niet meer kijken. Ook niet op de achtergrond terwijl je bier drinkt met je vrienden. Niet meer in de kroegen. Niet meer in kantines. Dan dondert dat hele circus vanzelf in elkaar. Sjeiks en Russen vertrekken met de noorderzon. Platini met zijn hand in zijn broek in een leeg stadion. Moederziel alleen. Huilend. Kijkend naar de ravage die is achtergebleven.

Staken dus! De tv uit. Dan zien wij over tien jaar weer thrillers. Spanning. Een competitie zoals deze is bedoeld. Alleen kampioenen. Teams gelijk aan elkaar. Dan zijn we dertig jaar verder. En wordt het weer eens tijd. Ajax in de finale. Feyenoord van mijn part. PSV….?

Nou.… zó erg is het allemaal ook weer niet.

Nog niet.

 Leave a Comment