rss search

Siem

line

Ik sta op de banken en zing! Ik klap! En ik spring! Voor Siem de Jong. Voetballer van Ajax. Vaak belangrijk. Vooral in grote wedstrijden. Siem blijft! Frank kan op hem rekenen. Siem geeft een signaal. En Siem is Siem. Siem is betrouwbaar. Siem is geloofwaardig. Siem is aanvoerder.

Gelukkig wordt ik van het bericht. In de idiote voetbalwereld waar bijna elke jonge voetballer op zoek is naar een zo hoog mogelijk bedrag op zijn loonstrookje. Als bevestiging van hoe goed hij is. ‘Waardering’. Waar dat is en of er om prijzen wordt gespeeld, dat is niet van belang. Als de verdiensten maar een stap vooruit zijn. Dan wordt elke overstap naar een middenmoter of degradatiekandidaat in Duitsland of Engeland vergezeld van prachtige woorden.

Maar na tien wedstrijden zit de speler op de bank. Om er niet meer van af te komen. Wel gewend aan een vorstelijk, buitenproportioneel salaris. Waar geen concessies meer aan worden gedaan. Het begin van een treurige wandel over de Europese velden. Op zoek naar een nieuwe club die het salaris kan ophoesten. Want het salaris is de bevestiging dat ze nog steeds de beste zijn. ‘Waardering.’ Waar dat is en of er om prijzen wordt gespeeld, dat is niet van belang.

Daarom word ik zo gelukkig van Siem. Siem de Jong geeft een signaal. Naar Frank. Naar Eriksen. Naar het  team. Naar Ajax. Naar het voetbal. En daarom sta ik op de banken en zing.

“Siem de Jong.

Wie kent hem niet?

Siem de Jong.

Siem de Jong.

Is een echte Ajacied!”Leave a Comment