rss search

Oranje

line

Het nieuwe thuis-shirt van het Nederlands Elftal is er. Lang op gewacht. Vol verwachting. Maar nu is  het eindelijk bekend. Sylvie weet wat ze kan verwachten als Raffie met de wastas thuiskomt. Ze zijn oranje.

Het lijkt elke keer groter te worden. De introducties van wéér een nieuw voetbalshirt. Meer mode dan voetbal.  Met het uitshirt zag ik Wesley bij RTL Boulevard. Naast Fiona Hering. Modeverslaggever. Het ging over mode. Wesley is voetballer. Maar hij zei niks over haar ballen.

Nu heb ik weinig gezien. Ik hoorde Evers Staat Op. Gisterochtend vroeg. Wesley bleek wat dikkig op de foto. Lekker belangrijk.  Ook de cliniclowns van Voetbal International deden een duit in het zakje. Een deskundig oog. Het shirt is lelijk. Een kampioenschap deze zomer zit er niet meer in.

Wat een onzin. Een shirt is een shirt. Een tenue een tenue. Over smaak valt niet te twisten. Al die aandacht maakt het groter dan het is. Veel groter. Als er iets géén verschil gaat maken deze zomer, is het wel een shirt. Één keer werden we Europees kampioen. Met het lelijkste shirt ooit. Op dat oude van Bochum na.

Bovendien, het is niet belangrijk hoe het er uitziet. Deze zomer staan de jongens in het nieuwe oranje shirt, naast een bordes. Zilveren medaille om de nek. Bedroefd en verslagen kijken ze omhoog. Naar de hossende, juichende, springende, huilende, uitzinnige en feestvierende mannen. Gehuld in het bekende rode shirt met de gele strepen.

Daaronder een oranje broek. En oranje sokken.Leave a Comment