rss search

Onverwacht

line

OnverwachtHet leven is iets vreemds. Dingen lopen zoals ze lopen. Ze  gaan zoals ze gaan. Een groot deel daarvan is voorspelbaar. Makkelijk te begrijpen. Je kunt het zelfs goed sturen zoals jij het wil. Zoals jij het graag ziet. Maar niet alles.

Er zijn ook dingen die onverwachts gebeuren. Zomaar uit het niets. Dingen waar je geen moment over na had gedacht. Niet eens bij stil had gestaan. Of al lang was vergeten. En toch gebeurt het dan. Iets. Wat je  niet had verwacht.

Soms zijn het kleine onverwachte dingen. Dagelijkse dingen. Een favoriete film die start als jij de tv aanzet. Wakker worden, de gordijnen openen en verrast worden door een dik pak sneeuw. Een zomaar kaartje in de bus. Een financiële meevaller. PSV dat met 3-0 verliest van Groningen. Het kan zoveel zijn. Onverwacht. Maar het geeft zo’n mooi kort gelukzalig gevoel. Je had er niet op gerekend.

Als een heel grappig reclamebord langs het spoor, dat kort voorbij schiet tijdens  jouw treinreis. Het laat je lachen. Het maakt even indruk. Maar als de reis vervolgt, ben je het snel vergeten. Totdat er weer iets nieuws voorbij komt. En ook dat verdwijnt weer. De treinreis gaat verder.

Soms zijn het grote onverwachte dingen. Niet te beseffen. Of te verklaren. Ook al zou je het graag willen. Het gebeurt gewoon. Heel erg mooi. Of bijzonder kut. Het kan allebei.  Maar het zijn altijd de momenten die veel losmaken. Veel gevoel. Maar ook onzekerheid. Het zet alles op zijn kop. Of je het nou wil of niet.

Niet altijd even makkelijk. Maar wel altijd dubbel én dwars waard. Deze grote onverwachte dingen. Deze dingen blijven hangen. Je weet het gewoon, hier moet je iets mee. Hier wil je iets mee.

Het is nog steeds als in de trein. Tijdens je reis. Je hebt iets gezien. Buiten. Uit het niets. Iets moois. Het schoot voorbij. Net als het bord. Alleen verdwijnt het nu niet. Je weet niet waarom, maar het blijft hangen bij je. Je wilt er meer van zien. Je bent nieuwsgierig. Het verdwijnt niet uit je gedachten. Er verschijnt alleen maar een vraag: “Zal ik op het volgende station overstappen?”

Klein of groot. Het zijn altijd deze onverwachte dingen die het leven zo mooi maken.Leave a Comment