rss search

Klink anders

line

Method ManMijn blog lonkt. Er knabbelt niets stiekem in mijn hoofd. Toch wil ik wat schrijven. Maar waarover? Het was net 11 over 11 op 11-11-11. Bijzonder? Ik word er niet warm of koud van. Leuk. Maar volgend jaar is het 12 over 12 op 12-12-12. 

Zal het wel weer druk zijn met bruiloften. Net als vandaag. Ik snap eigenlijk niet wat daar zo bijzonder aan is. Ik dacht eerst dat het iets vrouwelijks was. Zo lekker romantisch. Maar nu ik het opschrijf, begrijp ik het. Mannen zoeken massaal deze datum uit. Die kán je gewoon niet vergeten.  Jan Smit begrijpt dat. Hij trouwt ook vandaag. Elf november 2011. Op Sint Maarten. Dat vind ik dan weer wel getuigen van humor. Met Sint Maarten, trouwen op Sint Maarten.

Ik  dwaal af. Zocht naar een onderwerp. De crisis misschien? Die begint toch ook  aardige vormen aan te nemen. Maar het is zo negatief. Heb ik helemaal geen trek in. Uitgesloten dus. Misschien over Douglas. Binnenkort onze eerste import Oranje speler. Een goddelijke kanarie die het Wilhelmus zingt. Maar ik heb er geen mening over. Kom er bij, zou ik zeggen. Lekker de samba dansen met Mathijsen.

Andere onderwerpen. Scheidsrechters? Dit weekend had ik weer een bijzonder exemplaar voor mijn voeten lopen. Maar het wordt eentonig. Het doorgronden van dit mensenras is onbegonnen werk. Ga ik dus ook niet aan beginnen.  Of misschien De Herfst dan? Die nu echt begint. Heerlijk koud, straten vol met bladeren, stoplichten die ’s avonds weerkaatsen op de natte lege weg, jassen goed dicht, straffe wind op het strand. Heerlijk.  Maar goed. Daar kan ik volgend jaar ook weer over schrijven. Nee, dat is het ook niet. Ik weet het gewoon niet. Ik zit op mijn stoel, achter de laptop en ik weet het niet.

Ik denk aan gisteravond. Ik keek de DWDD. Een lijst met muzikanten en artiesten die de muziek hebben veranderd kwamen voorbij. De klink anders clip. Voortbordurend op de think different  commercial van Apple. Ik kreeg er een beetje een X-factor, Idols, Voice of Holland, So You Think you can Dance, Holland Next Top Model gevoel bij. Zo lang mogelijk rekken, wringen, persen, draaien en duwen totdat alle originaliteit en creativiteit verloren is.  Het klopt niet meer. Simpel wordt je er uiteindelijk van. Dus sorry. Waar ik voortbordurend zei, bedoelde ik natuurlijk uitmelkend.

Maar ik ga nu lekker wel de eerste beste artiest opschrijven die in mij opkomt. Method Man. De man met de meest geniale stem aller tijden. Die klinkt anders. Daar kan ik van genieten en ga ik ook mee afsluiten.

Wie komt er bij jou als eerste in je op?


1 comment

line
  1. gon

    bij gebrek aan “internationals”, ene Marco, waar ik morgenavond heen ga. Maar ik ga wel even zoeken naar Method Man, ben nieuwsgierig geworden

    line

Leave a Comment