rss search

Kerst

line

Vorige week verschenen twee onbekenden aan de deur. De eerste kwam voor de bank. Voor een vlek. Koffievlek van origine. Gepromoveerd tot niet concreet te identificeren vlek, ter grote van een pizza. De eerder gevonden oplossing, het omdraaien van het kussen, bleek tijdelijk. Dus daar stond nu deze man. Tom.

Tom kwam onze bank reinigen. Service. Hij was erg vriendelijk. Dronk koffie. Vertelde over zijn zonen. Zijn klussen als meubelmaker. Zelfs over zijn pure doodsangsten, bij de introductie van de I-pad op zijn werk. Hij had het overleefd. Met hulp van een collega. Nu keek hij er anders naar.  “Toch wel handig.” Hij vertrok, een natte, schone bank achterlatend. “Het was gezellig,” vond hij. Ik ook.

De andere man verscheen een uur later. Voor onze afwasmachine. Precies op tijd. Hij kwam binnen. Schudde mijn hand en zei zijn naam, Ik ook. Vriendelijke man. Haalde de machine uit de keuken. Zette iets vast. Legde wat uit. Dronk ook koffie. Monteerde de machine weer in de keuken. Draaide een proef. Was tevreden. Ik ook. We schudden weer handen. Wensten elkaar alvast fijne feestdagen. Hij moest verder. Het was erg druk. Vooral ovens. “Zoals altijd rond deze tijd,” sprak hij uit ervaring. “Mensen komen er achter dat hun oven helemaal niet werkt. En die moet zo snel mogelijk gerepareerd worden.”

Vóór de kerst.Leave a Comment