rss search

Het onbekende

line

Zo tijdens de zomermaanden dwalen mijn gedachten wel eens af. Terug naar de andere kant van de wereld. Naar het grote rode continent. Australië.

Twee jaar geleden, rond deze tijd, zette ik weer voet op Australische bodem. Terug van anderhalve week op Bali. Toen voelde het als ‘in de buurt’. Anderhalf uur vliegen. ‘Als je er toch bent..’ De beleving van afstanden verandert als je lang op reis bent. Aan de andere kant van de wereld. Ik was weer terug in Australië.

Het land dat me al zo veel mooie herinneringen had gegeven. Herinneringen die toen nog niet voelden als herinneringen. Meer als tussenstops op mijn route. Mijn reis. Ik had weinig gepland. Alleen een beginpunt, een tussenpunt en een eindpunt. Ik liet mij leiden door toevalligheden. Door de plekken die mij bevielen. Door de mensen die ik tegenkwam. Door de verhalen die ik hoorde. Ik liet mij leiden door het toeval.

Natuurlijk kwam ik in Sydney. In Melbourne. Reed ik over de Great Ocean Road en het zandeiland Fraser Island. Dobberde ik drie dagen bij de Whitsundays. Genoot ik van het kleine Yamba. Vond een paradijselijk hostel in Town of 1770. Vierde feest in Airley Beach. Landde vanaf vier kilometer hoogte op het strand van Mission Beach. Voelde mij samen met vrienden als een ware survivaler op Maggie Island. Belandde per ongeluk in Darwin en kreeg diep respect voor krokodillen. Liep in de opkomende ochtendzon bijna twee uur om Ayers Rock. En in een korte broek in een winters Adelaide.

Twee jaar geleden, rond deze tijd. Ik trok mijn slaapzak dicht tot aan mijn hoofd. Mijn benen gestrekt. De stoel ver naar achter. Om mij heen slapende mensen. Door de ramen het oneindig grote en onveranderlijke kale binnenland van Australië. Onderweg naar Alice Springs. 1500 kilometer met de trein. Nog niet wetende wat voor schitterends en unieks op mij wachtte. Ik kon er dus ook niet naar uitkijken. Ik kon alleen maar genieten van de treinreis en dromen over het volgende onbekende.

Australië. Het land met de wijze levenslessen.Leave a Comment