rss search

Genieten!

line

GenietenHet is weer maandag. De eerste dag van de week. Het is licht buiten. Maar nog niet helemaal. Het lijkt net alsof er weer een nieuwe week begint. Na een fantastisch weekend. Met een feestje. Zoals je die zoveel hebt door het jaar heen. En dat is ook zo. Toch is deze anders.

Het is de eerste maandag van 2012. Voor velen de eerste werkdag van het nieuwe jaar. De dag dat je eerste goede voornemens sneuvelen. Project stoppen met roken, kan na de eerste stressvolle vergadering al op de agenda voor 2013. Afvallen wordt uitgesteld tot na alle Nieuwjaarsborrels. Meer sporten blijkt bij voorbaat al een hopeloze opgave wanneer je, aangekomen bij je werk, de lift neemt naar de derde verdieping.

Ik wil niemand ontmoedigen hoor. Maar de goede voornemens. Wat een onzin eigenlijk. Daar heb je helemaal geen oud en nieuw voor nodig. Die kan je elke dag maken. En je vervolgens moet je ze nog elke dag uitvoeren ook. Dat is wat lastiger. Maar als iets echt graag wil. Lukt het altijd. Uiteindelijk.

Goede voornemens zijn een luxe product. Ik denk niet dat ze de die in de Hoorn van Afrika ook hebben. Met opgezwollen buik van de honger, gezellig rond een met vuurvliegjes versierde dode boom. “Mijn goede voornemen voor 2012?” “Ja, meer regen! En meer eten ook. Vooral dat. Meer eten.” Of ergens in de buurt van Bangladesh. “Ons goede voornemen is minder overstromingen.”De sloppenwijken van India. “Langere werkdagen maken.” En zo kan ik nog wel even doorgaan. Doe ik niet. Het punt lijkt me duidelijk. Onze goede voornemens verdwijnen snel in de prullenbak. Want het is vaak een luxeproduct. We willen het niet echt.

Dus. Ik ga dit jaar, net als de voorgaande jaren, plezier maken, hard werken, houden van mijn familie en vrienden, schrijven, lezen, vakantie vieren, alcohol drinken, lekker eten, creëren, accepteren, lachen, veel lachen, huilen, schreeuwen, fluisteren, praten, luisteren, rusten, geven, voelen, verzorgen, spelen, veel sporten, maar vooral…. genieten! Veel genieten!

Een gelukkig nieuw jaar!Leave a Comment