rss search

Durven

line

bron: www.nu.nlVoetbal is emotie. Ik merk het elke wedstrijd weer. Zenuwen gieren door mijn lichaam. Afgelopen zaterdagavond en – nacht heb ik duimendraaiend naar een scherm gekeken. Mijn hart vaker in mijn keel dan waar het hoort. Om half drie kon ik nog steeds niet slapen.

Het is ook anders dan andere jaren. Het Nederlands Elftal is niet het Nederlands Elftal wat ik ken. Het Nederlands elftal is een écht team. Het is een team zoals het Italië en Duitsland van jaren geleden. Echte toernooi-teams. Onverslaanbaar. Onvermoeibaar. Kwaliteit. Verassend. Strijdbaar. Tot de laatste snik. Teams met een ‘over-mijn-lijk mentaliteit’. Dat is het Nederlands Elftal nu.

Ik klaag ook niet meer als ik voetbal kijk. Alleen nog over de tegenstander. De scheidsrechter, de grensrechter en de commentator.Vooral de laatste. Ik zie zo ontzettend veel passie en strijd elke wedstrijd, dat ik helemaal wordt meegezogen. ‘Ze verdienen het.’ Dat is het gevoel wat ik krijg. En het kan ook. Het kan écht. Ik voel het. Iedereen voelt het.

Maar ik durf het nog niet te dromen.

 Leave a Comment