rss search

Danke, Gracias, Thank You, Grazie

line

Ik heb geleerd dat het netjes is om te bedanken als je iets krijgt. En ik krijgt nu iets. Wé krijgen iets. Vanuit heel Europa. Van trainers.

Van onze oosterbuur, Jupp. Van de Schotten in Engelse dienst, David Moyes en Kenny Dalglish. Van de Italiaan Claudio Ranieri. En ook van Manuel Pellegrini. Wat krijgen we dan?

Fitte, tot op het bot gemotiveerde spelers die straks arriveren bij het Nederlands Elftal. Spelers die ruim anderhalf jaar geleden nog in de finale van een WK stonden. Basisspelers. Belangrijke spelers. Spelers die nu bij hun club hun basisplaats langzaam kwijt raken. Precies op tijd.

Het centrale verdedigingsduo, Joris Mathijsen en John Heitinga. Je kunt discussiëren over hoe sterk deze spelers zijn. Hoe goed of slecht ze verdedigen. Als je een WK finale haalt kan je toch wel iets. Mathijsen is allesbehalve verzekerd van een basisplaats bij Malaga. Ook Heitinga werd dit seizoen zo nu en dan gepasseerd. Lekker, dat houdt ze fit.

Bij Inter begint Claudio Ranieri, mede ingegeven door blessureleed, te twijfelen aan de toegevoegde waarde van Sneijder in zijn team. Hij kwam tot nu toe tot 10 wedstrijden. Bijna fit. Twijfelen aan Sneijder. Prima. Moet je lekker doen. Zet vooral de tv aan met het EK, Claudio.

Hetzelfde geldt voor Robben. Onze verongelijkte, blessuregevoelige, wat egoïstische maar weergaloze vleugelaanvaller. Ook zo’n lekkere persoonlijkheid om openlijk aan te twijfelen. Dank je Jupp! Dank je!

Dan onze gulle gever Kenny. Trainer bij Liverpool. Trainer van onze Dirk. Hij komt tegenwoordig nauwelijks in zijn plannen voor. Dan toch lekker niet. Dirk trekt zijn eigen plan. Over een paar maanden. In oosten van Europa. Fit als nooit te voren en gebrand op revanche.

Net als zijn teammaatjes. Wesley, Joris, John en Arjen. Samen met de wekelijks excellerende Robin, Rafael en Klaas-Jan. En de nog steeds belangrijke Mark.

Ach. Vergeet ik toch helemaal onze amigo Pep. Guardiola en zijn staf krijgen Affelay weer helemaal fit. Nog een maandje ongeveer. Voorzichtig zal hij ritme opdoen in Spanje. Daarna zal Ibi zich bij zijn maatjes voegen. Terug van zijn blessure. Sterker dan ooit te voren. Vraag het maar aan Ruud. Of Marco.

Het wordt een mooie zomer. Danke, Gracias, Thank You, Grazie.Leave a Comment