rss search

Nostalgie met Nokia

line

NostalgieKan je het je nog herinneren? Een jaar of 10 geleden. Één van je eerste telefoons. Of misschien nog eerder, als je een echte trendsetter bent!Grote kans in ieder geval dat het een Nokia was. Iedereen had een Nokia….

Zelf begon ik voorzichtig met een Samsung, inclusief uitschuifbare antenne. Mijn toetsen waren verborgen achter een klepje. Hij had zo aan een snoer in mijn auto gekund.

Toch was daar al snel mijn eerste Nokia kindje. De Nokia 3310. Snake spelen tot je er bij neervalt. De 3330 was vervolgens een waardige opvolger. Wat een innovatie!

Ik werd ouder en wilde meer. Nokia begreep dat en schonk mij vervolgens de 7210. Flitsend design, compact en een verwisselbaar frontje. Belangrijk, want elke dag dezelfde telefoon…dat kon echt niet. Ja, die 7210 kon ik in een overvolle kroeg rustig uit mijn broekzak halen.

Toen ik dacht dat het allmaal niet beter kon, wist het dekselse Nokia mij weer te verleiden. Waarom alleen bellen met een telefoon? En daar was ie… de N70. Groot scherm, prachtige metaalkleur, een soort van joystick in het midden en….een camera. Nokia had mijn leven wederom weten te verrijken. Foto’s maken, mijn eigen ringtones en muziek. En dat allemaal met mijn Nokia. Wat een weelde. Wat was ik gelukkig.

Tot mijn grote verbazing en verassing wist mijn grote vriend Nokia het allemaal nog mooier te maken. Mijn verwachtingen werden wederom overtroffen. De N73 was echt alles wat ik nodig het. Mijn leven was compleet…..

…….maar de tijden veranderen. Van mijn beste vriend Nokia heb ik de laatste tijd weinig meer gehoord. Het lijkt al weer jaren en jaren geleden dat hij voor mij klaar stond en mij op onnavolgbare wijze wist te verrassen. Nokia is van vroeger. Mijn I-phone is van nu.

Hoe kom ik op dit verhaal? Door dit bericht.

De nieuwe CEO van Nokia, Stephen Elop, heeft het bedrijf omschreven als een brandend platform. Een zinkend schip.

“ The first iPhone shipped in 2007, and we still don’t have a product that is close to their experience. Android came on the scene just over 2 years ago, and this week they took our leadership position in smartphone volumes. Unbelievable. “

Met andere woorden: we zijn een stel amateurs.

Of het bericht helemaal waar is, maakt eigenlijk helemaal niets uit. De inhoud liegt niet.Een CEO die zo snoeihard een oordeel velt over zijn eigen bedrijf verdiend wat mij betreft een notitie op mijn facebook. Ik vond het echt fantastisch om te lezen.

Eens kijken of ik over 2 jaar mijn vriend Nokia weer eens tegenkom. En vooral, of hij wat zinnigs te melden heeft.Leave a Comment