rss search

Verkiezingen 2013

line

Eigenlijk haat ik die verkiezingslijstjes op het einde van het jaar. Europees voetballer van het jaar, sportman, sportvrouw, sportploeg van het jaar. Top 2000, beste zanger of noem maar op. Steeds weer dat omkijken naar wat al geweest is. Saai, vaak voorspelbaar. Wordt het Messi of Ronaldo? Wordt het Bohemian Rhapsody of Hotel California? Ik zit eigen veel meer te wachten op de voorspellingen van 2014. Een relletje rondom Louis van Gaal, een bijna crisis om een zoenende Mark Rutte in een parkeergarage, Sven kiest in Sotsji twee keer een verkeerde baan. Huizenmarkt trekt met 5% aan,  AZ kiest toch voor een opleidingscentrum in de Schermer  en beoogde  Noord Hollandse vesting van Microsoft gaat met de Westfriese achtergrond ’Maikrosoft’ heten.

Ik heb dus niets met verkiezingen maar het volgende wil ik u niet onthouden. Speler van het jaar is voor mij Jay Jay Williams. Inmiddels ruim 670.000 keer bekeken op You Tube.(Jay Jay Ajax)

Double G voorspellingen
Zelf heb ik begin 2013 ook mijn ‘luchtige’ voorspellingen gedaan. Toch even benieuwd of ik toen al een voorspellende gave had? Veruit de meeste voorspellingen had ik fout. Hieronder een paar die goed of bijna goed waren: ‘Dries Mertens heeft weer eens een kampioenswedstrijd voor PSV gespeeld’, ‘Dierenartsen stellen Anky gerust over Bonfire, griepje, ’Arjen Robben is fit’, ‘Volendammer kermis duurt een dag langer’ (voor mijn gevoel dan). ‘Sylvie is op de Oktoberfeste gezien’, ‘Ajax wil ook zaalvoetbal’ en als sterke afsluiter: Gert Jan Verbeek haalt niet de Kerst.’ Van de zestig voorspellingen had ik er dus zeven goed.  Heel erg fout waren: ‘Balotelli naar Vitesse’,Ebke neemt een sabatical’ , Jaap Stam assistent van Ferguson’, ‘Volendam wint nacompetitie en Mart Smeets denkt aan afscheid. ‘

Voor 2014 ga ik het toch weer proberen

Prettige feestdagen

Double GLeave a Comment