rss search

Sportzomer

line

Door Double G – De zomer van 2013 is net lekker op gang gekomen. Heerlijk die zomerzon. Als sportvolger krijg je  bijna geen rust meer.  Net als de kampioensschalen trots zijn  getoond,  alle zaalsportprijzen zijn verdeeld begint de voorbereiding voor de Confederations Cup al weer. Meestal een toernooitje waar het er niet om ging. Dit keer was het wel anders.  Als ik het in twee letters mag omschrijven blijft bij mij hangen: TT. Tempo en Techniek.  Genoten van Brazilië, Italië, Uruguay en wat minder van Spanje dit keer. Onze grote Louis kan wel eens gelijk hebben. Nederland hoort niet meer bij de top 8. Over ruim een jaar mogen jullie mij allemaal op mijn voorspelling be-mailen, twitteren of app-en.  Ik tel bij de vier genoemde landen nog op: Duitsland, Argentinië en Frankrijk. Daarna komt er een groepje outsiders waar Nederland toe behoort. Maar wat heb ik het graag mis.

Sportzomer
Wimbledon is ook altijd zo’n sportzomer opvuller. Nederland is als een kind zo blij als iemand de tweede ronde haalt. Mijn gevoel zegt dat die Amsterdamse Igor misschien nog wat kan groeien. Vanaf de kwartfinale kijk ik af en toe. Het geluid bij de vrouwen doen we uit en hopen op een prachtige wedstrijd tussen del Potro en  die Servier Djokovic. De prijsuitreiking op Wimbledon blijft speciaal. Prins Philipp is blij dat hij die saaie Elisabeth en dat stoffige Buckingham Palace een middagje kan ontvluchten. Uiterlijk ontspannen maar totaal binnen de traditionele regels geeft hij een handje, houdt een kort gesprekje met een ballenboy en reikt hij de beker uit. Mooi dat de Britten hun nieuwe held hebben. Andy Murray.

Sportzomer
De Tour de France heeft mij vele tientallen jaren aan het tv scherm gebonden. Tot 2011 had ik zelfs oude kranten van een in bolletjestrui gestoken Steven Rooks uit 1988 bewaard. 24 jaar lang dus. Sinds 2012 is het wat anders. Sorry wielerliefhebbers maar ik heb gewoon wat gewenningstijd nodig. Alles zal wel zuiver zijn maar toch. Het voelt alsof  je verkering door haar is uitgemaakt  en zij wil na drie maanden toch weer met je verder.  Wielrennen. Het blijft net als die ex. Het is  heel mooi maar de ware liefde, als die ooit nog komt, moet nog opbloeien. Wel leuk dat de ‘The Belkin Bandits’ goed presteren. Niet verwacht.

Sportzomer
De eredivisie clubs pezen in de provincie of zijn op trainingskamp in het buitenland. De transfermachine begint steeds meer op gang te komen. De muziekfestivals en het strand nodigen uit. De Oranje dames houden Duitsland op 0-0 wat bloementechnisch altijd lekker is. Het is heerlijk rustig op de A9 en A 4. De grills worden opgewarmd en de bierkratjes gekoeld. Maar toch is dit niet alles. Vanuit mijn zomer DNA worden signaaltjes naar het hoofd gestuurd dat hij bijna voor de deur staat:

Kruizer KermisLeave a Comment