rss search

Se alquila, se vende

line

Door Double G. – Niemand kan er meer omheen als je naar Spanje of de Spaanse eilanden gaat. Overal zie je bordjes, Se Vende of Se Alquila. Te koop of te huur. Het destijds met veel Europees geld (ons geld dus) gebouwde of aangeschafte onroerend goed moet weer verkocht of verhuurd worden. Vraag me geen financieel commentaar. Over bloemetjes (buitenzetten) mag mijn IN-box vollopen maar van de wereldproblemen blijf ik af.

Andalusië

Met enige sympathie voor Andalusië werd voor de Zuid-Spaanse kust als ‘herstellingsoord’ gekozen. Bijkomen van het desastreuze EK waarvoor ik in heel Europa uitgelachen ben. Gefrustreerd door de voormalige ‘Breukink Babes’ in de Tour en een verlaat fysiek herstel van mijn nieuwe knie-implantaat. Klinkt toch sympathieker dan kunstknie. Over implantaten gesproken. Ik zal eerlijk zijn. Gisteren op het strand wilden mijn ogen maar niet de andere kant opkijken. Vanachter mijn zonnebril bewonderde ik het cup D – vakmanschap van de plastische chirurgen.

Euro

Toen wij Spanje als vakantiesoort kozen dachten wij aan de voor ons belangrijke dingen. Een ruim appartement, balkon, Wifi, niet te ver van strand en andere ontspanningsgelegenheden. Het werd een mooi compromis. Om toch aan de toekomst van EUR-opa en onze valuta de EURO te denken kozen we heel bewust voor het EURO-mar complex. Zo zijn we nu ook weer.

Deskundigen zeggen dat de Zuid-Europese landen vooral zelf de schuld van de malaise zijn. Als ze allemaal zo afrekenen als de ‘Juan’ in een strandrestaurant dan ben je snel achter J(u)an. Onze ‘achterkant van sigarendoosberekening’ kwamen al heel snel uit op een geconsumeerd bedrag van ongeveer € 35, -. Toen de lieverd 26,30 op zijn computerbonnetje toverde werd mijn bezorgdheid over het bedrijfsresultaat daar en Spanje in het algemeen steeds maar groter.

Politieke verkiezingen

Met de Spanjaarden discussiëren over politiek heeft ook geen zin. De Partido del Trabajo (PvdA) en Partido Popular para Libertad (VVD) zijn hier niet bekend. Bij de naam Mark komt bij de voetbalgekke Spanjaarden ‘Overmars?’ nog boven drijven. Diederik kent geen hond hier. Heb maar niet gezegd dat Die-De- Rik in het verleden nog meegevaren heeft op de Rainbow Warrier van Greenpeace.

Terugvlucht

Waar ik me wel zorgen over maak is onze terugvlucht met Vueling vliegmaatschappij. Ja juist, die van dat geintje met die Arabische muziek en die straaljagers. Onze uit Purmerend afkomstige en met ruimschoots nepgoud omhangen buren zijn gek van Dries Roelvink. Laten zij nu dezelfde terugvlucht hebben. Lieve verkeerstoren, beste straaljagercommandant. Zelfs al draait ons vliegtuig een verdacht rondje en jullie horen in het vliegtuig de muziek van Dries op de achtergrond. Aub, ondanks die muziek, niet schieten!!!Leave a Comment