rss search

Schijtziek

line

‘Waar de meeuwen schreeuwen boven ‘t golfgedruis. Daar ben ik geboren, daar voel ik me thuis.’ Tijdens een kermis of  bruiloft wordt deze tekst in Noord Holland nog wel eens mee geblèrd. Ik ben bang dat bewoners van Alkmaar deze tekst momenteel wel even inslikken.

Je bent er maar mooi klaar mee als je wakker wordt gehouden, onder wordt gescheten of zelfs aangevallen wordt. De vraag rest natuurlijk. Waarom zijn die meeuwen speciaal in Alkmaar? Zou het door de geur van restjes kaas van de Kaasmarkt komen? Er gaan stemmen op dat het AZ Stadion door de meeuwen als commandopost wordt gebruikt. Van alle richtingen gemakkelijk in en uit te vliegen. Vanuit de nok, net boven de Kees Kist lounge, worden de razzia aanvallen gecoördineerd. Hun doelen zijn etensresten en vuilniszakken die opgescheurd worden.

Of de gemeente er wat aan gaat doen? ‘We houden een ‘bruin’oogje in het zeil’, klinkt het vanuit het stadhuis. Vanuit de ambtenarenhoek wordt boos naar Heerhugowaard gewezen. ‘Er is daar voor die meeuwen in dat schrale Vinex-dorp niets te halen dus trekken ze maar naar onze stad. Waardeloos. Wel ons ziekenhuis afpakken maar niets terug doen. Wat een onsportieve houding van een ons zo goed gezinde buurtgemeente.’

De bewoners van Oterleek worden in deze fase van ‘SluitjeaanbijAlkmaar’ misleidende marketing voorgehouden. ‘Die paar vogels boven de stad zegt veel over de regiobekendheid’, klinkt er vanuit de gemeenteburelen.’ Er lijken plannen te zijn om in onze stad de Nederlandse versie van ‘Birds’ op te gaan nemen.’

Ook het pas verworven Schermer lijkt niet kritiekloos bij de Stad aan te mogen sluiten. Wel de lusten van o.a. Kaasmarkt, Achterdam en AZ maar niet de lasten gaat niet op bij de ontevreden bewoners. Bouw een M.L.C (geen ziekenhuis) maar ‘Meeuwen Lok Centrum’ net over de Dijk. Breng kaasresten, vuilniszakken en wat al, niet meer niet naar de vuilniscentrale maar rij twee kilometer verder. Een netje er over en wachten maar. Wel zorgen dat Marianne Thieme of de Volkert Geetjes er geen ‘lucht’ van krijgen.

Double GLeave a Comment