rss search

RunKeeper

line

– Door Double G – Je ziet het regelmatig ongevraagd in de sociale media verschijnen. Een nieuw fenomeen. De RunKeeper. Met je moderne telefoon kun je precies bijhouden hoeveel meter je gewandeld of gefietst hebt. Of ik het leuk vind. Onbelangrijk. De techniek ontwikkelt zich voort en daar moet je ook als ‘oudere jongere’ gewoon mee proberen om te gaan.

Wat zal het nieuwe technische foefje zijn dat we via de Samsung, Nokia of Black Berry krijgen aangeboden? Als je al kilometers of stappen kunt nameten is het signaleren van bewegingsfrequenties toch ook niet meer ver weg, lijkt mij? Wil ik dit eigenlijk wel weten? Stel dat de vrouw haar aantal bewegingen die zij tijdens het strijken maakt ook op facebook zet? Hoeveel meter het is om de vuilnisbak aan de weg te zetten of haar handelingssnelheid tijdens het stofzuigen vermelden? Nutteloos toch?

Heel anders wordt het voor de ‘traditionele’ man als zij het gras wil gaan maaien of de auto uit gaat zuigen. Dan is het toch handig om dat soort aangeboden diensten wél te kunnen controleren. Als ik mijn toekomstfantasie een beetje ver laat gaan zou ik nog wel tot diensten kunnen komen die we hier niet gaan vermelden.

5,4 kilometer

Op mijn Zwarte Bes zit de RunKeeper service niet (volgens mij). Toch weet ik al jaren dat het rondje om de Oostdijk, dat ik net stevig doorgestapt heb 5,4 kilometer is. Dat heb ik 25 jaar geleden ooit eens nagemeten met de auto. Het rondje zal niet gekrompen zijn in al die jaren lijkt mij.

Net thuisgekomen blijkt dat ik bij mijn Black Berry op een verkeerd knopje heb gedrukt. Terwijl ik even zit bij te komen produceert hij ongevraagd: 33 voertuigen tegen gekomen. Negentien personenauto’s, zeven werkbusjes, vier vrachtauto’s en drie trekkers. Voor twee voertuigen moest je de berm instappen, drie bestuurders zwaaiden er en één stak er zijn middenvinger op. Bij twee vrachtauto’s was het niveau van de uitlaatgassen te hoog en van één trekker stond de maaibalk te krap afgesteld. Bij 3,4 km moest ik mijn veters opnieuw vastmaken, één minuut later ging de telefoon die ik niet opnam omdat ik het zweet van mijn voorhoofd moest vegen.

Ik schrok van al deze informatie van mijn BB. Wat een oud wijf zeg. Zal ik hem nog wel mee nemen? Straks kan hij ook gedachten lezen. Over mijn emoties. We zijn er niet ver meer van weg of je baas of partner vraagt: ‘Wil je even de mind-status voor me uitdraaien?’ Alles wordt bekend. Mijn zorgen of zorgeloosheid voor de toekomst. Mijn boosheid over die lakse baas, mijn speciale gevoel voor die vrouwelijke collega of  mijn ’nageniet gevoel’ van aardappelen met spruitjes…

 Leave a Comment