rss search

One way wind

line

Nog even en het is voorbij. Wekenlang was ‘hij’ niet bij ons weg te slaan. En wat hebben we op ‘hem’ gemopperd. Was ‘hij’ er niet geweest dan hadden we wel ergens anders op gemopperd want dat doen we graag. Te veel regen, die vervelende sneeuw, te droog voor de boeren om maar wat te noemen. Wij Nederlanders hebben het vaak over het weer. Heel vaak  gestoeld op een economische motivatie. Goed weer voor de ene, is slecht weer voor de ander. Herkenbaar?

Oostenwind
Die ‘hem’ en ‘hij’ eerder vermeld is natuurlijk de straffe Oostenwind die ons weken in de greep had. Zelf had ik er niet zo’n probleem mee. Je wist tenminste waar je aan toe was. Stevig aankleden en terug op de fiets uit de voetbalkantine was het lastig. Met een biertje op altijd tegen wind. OK, de stookkosten zijn omhoog gegaan maar wie weet hoeveel we dit najaar nog kunnen besparen? Eigenlijk was die Oostenwind alleen maar lastig voor de voetballers. Strakke shirts, koude handen en klamme witte benen zijn niet bevorderlijk  voor balcontrole, zuiver plaatsen, laat staan technische hoogstandjes. Lastig ook voor supporters die zich niet altijd konden warmen aan het spelniveau en daarom de toevlucht moesten zoeken tot een vloeibare verwarming.

Geluk
Naast alle pech over die koude wind zijn er ook mensen die er heel blij mee zijn. Alle omwoners van de Polderbaan horen,i.v.m. de windrichting  al weken geen vliegtuig meer op hun baan landen. Ik hoop dat die wind uit het oosten nog minimaal één dag aanhoudt. Met rugwind is de vliegtijd altijd wat korter. Flower people in the USA,  here I come

 

Double GLeave a Comment