rss search

Naar de rechter

line

Door Double G. – Het begint in de sportwereld langzamerhand normaal te worden dat men bij ontevredenheid over een beslissing naar de rechter stapt. Eerst hadden we turner Jeffrey Wammes.

De grond-/vloerspecialist kon niet leven met de voorbeslissing van de turnbond om Epke Zonderland aan te wijzen voor de Olympische Spelen. Jeffrey heeft zich inmiddels teruggetrokken. Het was voor hem een ‘brug ‘te ver. Het is toch wel een moeilijke zaak dat je per land slechts één turner mag inschrijven. Hoeveel gewone judoka’s of middelmatige atleten gaan er wel niet heen. Over atleten gesproken.

Marathonloopster Miranda Boonstra kwam onlangs in Rotterdam 8 seconden te kort. De lieverd ging ook naar de rechter. Zal de ‘Bram’ van Eva haar voor een pr –stuntje in de rechtbank willen verdedigen? Een goodwill zaakje om langzaam van het ‘Desi en Willem-imago’ af te geraken. Wat wil die Miranda Boonstra eigenlijk? In augustus wordt de lieve schat veertig jaar. Echt waar. En begrijpt deze aanleunwoningbewoonster niet dat haar limiettijd 2.27.32 net snel genoeg is om niet in aanmerking te komen voor het uitdoen van de stadionlichten.

Lieke

Alleen de naam klinkt al sneu. Ik had nog nooit van haar gehoord maar inmiddels in ene Lieke Klaus ook naar de rechter gestapt. Deze BMX-er (een soort mountain bike) vindt dat zij en niet ene Laura Smulders die hoger op de ranglijst staat naar Londen moet. Gelukkig kan ik er om lachen maar eigenlijk is het diep triest. Als ik niet goed genoeg turn, hard genoeg loop of snel genoeg fiets kan ik altijd nog naar de rechter. Wat zou het mooi zijn als de dienstdoende rechter op zijn naambordje had staan. Drs. W. Atje

Wie volgt?

Dat hele gedoe naar de rechter lijkt bij meerdere situaties haar intrede te gaan doen. Deelnemers aan The Voice, Dancing with the Stars of Idols sluiten bij inschrijving een collectieve rechtsbijstandsverzekering af. Mochten zij er uitgeknikkerd worden dan staat een batterij witte ‘befjes’ klaar om hun de herkansingsronden in te lullen. Lucille Werner heeft zich krom (zo simpel deze) gelachen toen een verliezer van Lingo in hoger beroep wilde gaan. Lucille was alert: ‘woord met acht letters’, Cassatie, flapte de wijsneus eruit. Volgens mij bedoelde Lucille een achtletterwoord dat eindigde op zak en begon met kloot…..Leave a Comment