rss search

Louis, nieuwe Paus

line

– Door Double G. – Wat is er grappig over gedaan toen de huidige Paus aangaf om te willen stoppen. Radio, TV, facebook of twitter. Allemaal hadden ze de grap dat Louis van Gaal zichzelf beschikbaar zou stellen als Paus. Of eigenlijk, hij wilde rechtstreeks benoemd worden. Ik zal jullie uit de droom helpen. Het is geen grap. De KNVB kan op zoek naar een nieuwe bondscoach want Louis gaat naar Rome.

Sylvio
Het lijkt dat de oude krijger Sylvio Berlusconi erachter zit. Met al zijn tv stations en lange arm in Italië heeft hij de boel achter de schermen bewerkt. Eigen belang natuurlijk. Hij wil nog van een paar van zijn kerkelijke huwelijken af maar die Ratzinger was tot nu toe onvermurwbaar. De eerste handelingen, uit het al jaren klaarliggende draaiboek van Louis, zijn in gang gezet. Hij wil, net als bij het voetbal, alleen nog maar met jonge priesters verder. Mits zij wel in vorm zijn. De ‘enge’ Antoine Bodar lijkt in de selectiecommissie te zitten. Kwaliteiten waar de jonge mannen op geselecteerd worden zijn, discipline, geen humor en handelingssnelheid waarbij ik bij het laatste woord enigszins moet slikken. Om zijn oude voetbalvrienden ook weer een baantje te geven komt het Vaticaan met een eigen nationaal zaalvoetbalelftal. Danny Blind en Frans Hoek lijken al onderweg naar Rome te zijn om de trainingskampen te organiseren. Louis checkt vooraf zelf de hotels.

Een van zijn meest opmerkelijke beslissingen is de Kardinaal van Barcelona te ontslaan. Deze lijkt goed op te kunnen schieten met Danny en Johan Cruijff, volgelingen die Paus Louis de Eerste wel even ‘koud’ wil zetten. Verder wordt het balkon op het Sint Pietersplein omgebouwd tot een moderne dug-out en wordt het tapijt ieder ochtend nat gesproeid. Het tempo moet erin blijven.

Wij zijn de beste

Wat absoluut in het voordeel van Louis is dat hij zijn talen spreekt. Engels, Duits en natuurlijk ook Spaans . We are the best’, wir sind die beste’, kennen wij al en ‘somos los mejeros’, komt goed over in Zuid Amerika. De eerste strubbelingen met de media zijn ook genoteerd. Een welbespraakte Nederlandse man met een snor van het programma VI (Vaticaan Internationaal) werd na een paar stevige vragen uit de ‘dug-out’ verwijderd.

Biechten kan nu bij Paus Louis ook digitaal. Zet je zondige handelingen op de mail en hij behandelt ze allemaal zelf. En ze worden opgeslagen. Louis heeft meteen de ‘kloet eronder’.  De Pausmobiel wordt gesloopt. Te traag te ouderwets. Louis denkt aan een ‘Paus –plane’. Mijn eigen sector,  de bloemenbranche, is nerveus. Er zijn geruchten dat Louis met Pasen alleen bloemen uit Nederland wil accepteren als oude Louis criticasters uit zijn oude vaderland op hun knieën willen vragen. ‘Dank u wel dat u onze bloemen wil accepteren’

 

 Leave a Comment