rss search

Kleinkunst

line

Door Double G.- Ondanks de grauwe lucht wordt het zonniger. Ramen gaan spontaan op een kier. Chagrijn verdwijnt en vervelende klusjes worden fluitend gedaan. Zonnebrillen worden tevoorschijn gehaald en de ijscoman doet goede zaken.

Teletekst pagina 101 vermeldt alleen goed nieuws. Mijn schoonmoeder heeft haar bezoek afgezegd en mijn hometrainerkilometers gaan vederlicht. Een dreigende ruzie met mijn partner wordt in de kiem gesmoord. De blauwe acceptgiro in de bus meldt geen betalingen maar uitbetaling. Nederland scoort op het Eurovisie Songfestival, tenminste zo voelt het.

Mijn zenuwpijn verdwijnt  en mijn energiebalans staat in de plus. Een negatief telefoongesprek neem ik ineens luchtig en mijn gehate spruitjes smaken prima. Mijn saaie slaapkamer lijkt plotseling vijf sterren en mijn werktas lijkt mij toe te lachen.

Maar dan….

De Aphelandra kamerplant laat haar Koninklijke bloem vallen. De prik is van de cola en de haring smaakt niet zout meer. Die veel te kleine vuilnisemmer irriteert me  omdat hij weer vol is en de foto van Yolanthe gebruik ik weer als dartboard. Dat kleine schaduwrijke terras begint me weer tegen te staan en mijn vrouw lijkt weer op mijn schoonmoeder.

Wanhopig zoek ik naar dat mooie wegstervende geluid.

Weg mijn plezier, weg mijn stimulator, weg mijn vrolijke noot, weg mijn levenslente. Was hij nog maar hier.…….  Het draaiorgel.

 Leave a Comment