rss search

Kippenbrug Cup blijft voorlopig in ’t Kruis

line

Bron: www.ditisalkmaar.nlDoor Double G. – Het was even slikken bij het bekend worden van de nieuwe competitie-indeling. KSV 1 speelt haar uitwedstrijden o.a. in Alkmaar, Bergen of Purmerend. Een nieuwe richting. Ik moet er even aan wennen.

Weg de mooie zondagritjes in mijn mooie West Friesland. Geen simpele humor meer bij de lootjesverkoop. Geen ‘noh joos kom op’ geluiden meer langs de lijn. Wat zal ik die gezellige 60 plus vrouwen missen bij de koffie met cake onder de rust. Voor één Eurootjes slechts. Na afloop niet meer effe bijteuten met bollenboeren of bloemkoolspecialisten. Helemaal jammer is het dat de prachtige derby’s tussen de voetbalclubs uit de dorpskernen Hensbroek en ’t Kruis na één jaar al weer voorbij zijn. Apollo tegen KSV was een affiche waar spelers extra voor trainden, bestuursleden hun  ‘gnappe pak’ voor antrokken en supporters een paar weken van te voren wat versnaperingscentjes voor opzij zetten.  Helemaal zonde dat deze zo natuurlijk ontstane sportieve, culturele en alcoholische happening door onze neus wordt geboord?

‘Laten we het hierbij zitten?’ klinkt uit beide dorpskernen. Er gaan geluiden dat er op beide verenigingen de nodige druk wordt uitgeoefend om de dreiging van, vooral het verloren gaan van ‘cultuurgoed’ tegen te houden. Men denkt aan twee wedstrijden, één in de competitievoorbereiding en één in de winterstop om de Kippenbrug Cup. Voor de winterstopwedstrijd wordt er op de route naar beide dorpen aan een Jägermeister en snertstalletje gedacht. De clubs denken ook al een supporters shawl in beide clubkleuren met opdruk ‘Kippenbrug Cup’. Paul Vlaar (de pastor) doet de aftrap en lokale supermarkten komen met een eigen ‘Kippenbrug’ biermerk. Er zijn nog twijfels bij beide verenigingen maar als de media er binnenkort oren naar krijgt…..Leave a Comment