rss search

Ik mag het weer gaan proberen

line

Double G - Ik mag het weer proberenDoor Double G. -Wat kun je soms vrolijk worden van ‘n eenvoudig sms-berichtje. Vooral als je niet verwacht dat ze het naar jou sturen. Wat zijn we soms onvoorspelbaar. Koel, soms onzeker of afstandelijk aan de buitenkant, warm en gevoelig als je wat dichter tot elkaar toetreedt.
Het sms-bericht kwam in dit geval van een geblesseerde sporter. Weken lang sportief langs de kant staan is geen pretje voor een gedreven sporter. Je mist het spelletje, je mist het scoren en je kunt je ‘ei’ niet kwijt. Belangrijk is ook dat je het kleedkamergevoel mist. Het dolletje, praten over je muziekkeuze, vrouwen en oh ja, de tegenstander. Gek word je van goedbedoelde vragen hoe het nu met je gaat. ‘Hoelang nog?’ en ‘wanneer?’ Je kunt het niet meer horen.

Verslappen?

Bestaat de kans dat je fysiek gaat verslappen tijdens een lange blessureperiode? Natuurlijk! Medicijnen maken je al niet fitter. En waarom zou ik nog 110 % voor mijn sport leven als ik toch niet mag spelen? Biertje, Baco-tje of ander pretwater gecombineerd met late plezierige nachten kunnen meer dan verleidelijk zijn. Heel erg menselijk als je ‘alleen’ maar amateur sporter bent. Eigenlijk ga je liever niet bij een wedstrijd kijken. Om alleen maar van dat goed bedoelde ‘gezeur’ af te zijn. Je sport- en teammentaliteit wordt enorm op de proef gesteld als je ook nog verre uitwedstrijden of trainingen gaat bezoeken. Een uitwedstrijd is nog enigszins anoniem maar je goeie gezicht laten zien op de trainingen is verdomd pijnlijk.

Creatief

Ik realiseer mij dat geblesseerde serieuze amateur sporters ook positief ingezet kunnen worden. Laat ze aanstaande tegenstanders analyseren. Betrek ze bij sponsorontvangst of laat ze het voorwoord in het clubblad schrijven. Stel ze voor sommige thuiswedstrijden in dienst van de schrijvende of overige media. Het kost niets en kan zo veel meer opleveren. Afwisseling en betrokkenheid van de geblesseerde speler. Attentie – en toegevoegde waarde voor sponsors of de media.

Nu dat ik over blessures nadenk is de tegenvallende belangstelling na mijn vervangende knieoperatie, het te overziene aantal fruitmanden en de op één hand te tellen ‘kom op kaartjes’ een pijnlijk maar bikkelhard bewijs dat het met mijn populariteit ook wel eens beter gesteld was….

 Leave a Comment