rss search

Humor

line

Humor

Jaren geleden had je de grote drie. Toon Hermans, Wim Sonneveld en Wim Kan. Daarna kregen we o.a. Tineke Schouten, Freek en Youp. Tegenwoordig is er maar één humorist in Nederland. Wie? Kom op mensen. ‘The only One’ zou bij hem passen als internationale naam. De grootste komediant is natuurlijk Louis van Gaal. Ben je depressief, heb je ruzie met je vrouw, heeft je club verloren of wacht die vervelende collega weer. Neem het op of bekijk Youtube. Wat? Hoor ik u denken.

De persconferenties met Louis van Gaal, wiens gezicht lijkt op dat van een omgebouwde, vrouwelijke, Oost-Duitse gewichtheffer. Ik moet vaak zo enorm om de man lachen. Vooral omdat hij helemaal in zijn optreden gaat geloven. Tenenkrommend is zijn geïrriteerde houding naar de media als men hem weer eens een vraag stelt of als zelfs de vraagtoon hem niet bevalt. Louis gelooft in sprookjes, vooral in zijn eigen sprookjes. Dat Wesley Sneijder uit vorm was weten we allemaal na die intensieve Yolanthe snuffelstage. Maar om een alom bewonderde finalist en topspeler van het WK 2010 zo te behandelen? ‘Kijk mij weer eens’, hoor ik God Louis al zeggen. ‘Wesley is door mij geïnspireerd om drie kilo af te vallen.’ Ik moet lachen om Louis en heb tegelijk medelijden met hem. Zielige man. Wie houdt hem de spiegel voor? Niemand, ook een gelouterde perschef als Kees Jansma durft het niet. Iedereen in zijn omgeving is bang voor hem.

München
Hij weet nog niet wat er gaat komen. Hoe lang hij het volhoudt als bondscoach? Er is toch geen speler die hem echt mag, de boeman. Hij wil stoppen na de WK. Ik weet niet eens zeker of Louis de WK gaat halen. Vanuit München wordt er de laatste tijd door ene U. Hoeness opvallend vaak getelefoneerd met Spanje. Woorden als ‘Entlassung ‘en ‘Despido’ werden opgevangen. Er gaan nu geruchten dat een eigenwijs kijkende maar nog fitte 65 jarige man in de buurt van Barcelona regelmatig met een grote zaag aan het oefenen is…..

Double G.Leave a Comment