rss search

Hangouderen

line

Wat kan ons prachtige kleine land soms toch weer groot zijn. Sommigen van ons gaan naar cabaret of naar een humoristische film? Het is niet meer nodig. Humor, je krijgt het bijna dagelijks voor niets aangeboden. Op straat, op het werk of zoals in dit geval, via de televisie. Gaat u er maar voor zitten.

Den Bosch heeft problemen met hangouderen. Voor mij nu al hét woord van 2014. Een aantal zestigplussers die elkaar al keuvelend op het centrale plein in Den Bosch ontmoeten. Vaak vergezeld  van fiets, een wandelwagen van hun kleinkind of natuurlijk het vervoermiddel van de toekomst: de scootmobiel. De gemeenteraad ging zich er over buigen!

Als u weer bent opgestaan van het lachen nog even dit. Op de televisiebeelden was op de achtergrond een Mc muurreclame te zien. Aha, dat kon wel een eens de reden zijn dat de schoen wringt. De zestigplussers is natuurlijk niet de doelgroep van de hamburgerketen. Waarom spelen die ‘kant en klare hap mannen’ niet in op de behoefte van de hangouderen? Een toastje met zalm, half gevuld ei of een anders zacht gerecht wat de gebitten van de ouderen kan doorstaan? Een gemiste kans Mac!

Wat kunnen we voor en van die ouderen nog meer verwachten in de toekomst? Een wandelstok met ingebouwde wifi? Wandelschoenen met traceerbaarheid zender of een overdekte scootmobiel met moderne muziekinstallatie? Rollators met een opstap,  accu en navigatiesysteem zijn niet ver meer weg. Net zoals de door de telefoon verwarmde handschoenen.

Dat de moderne techniek ook nadelen voor hangouderen heeft bleek uit het nieuwste snufje. Het thuisfront kan op de mobile telefoon van de partner een snerpend scherp geluid laten inbouwen dat afgaat als de door hen ingestelde limiet van in te nemen versnaperingen overschreden is. ‘

 

Double G.   

 

 Leave a Comment