rss search

Hand in hand

line Hand in hand

Door Double G. – Het klinkt voor mij als Ajax-aanhanger wel wat gek maar ‘het hand in hand’ intrigeert mij deze vakantie. Geweldig om te zien hoeveel jonge maar ook oudere mannen en vrouw met elkaar pinkje, handje of armpje door lopen. Vooral bij de zeventig plus generatie is het aandoenlijk om te zien hoe zij elkaar liefhebben en dat de hele wereld dat ook mag zien. In sommige gevallen loopt het hondje er ook nog bij. Zo’n heel klein hondje die wij vroeger een wat sensuele bijnaam gaven. Het begon met een k en eindigde op likker. Doen we nu dus niet.

Zelf ben ik/ zijn wij niet zo van het handje vasthouden. We lopen ongelijk (wat een smoes) en voelen het als beklemmend. Dat elkaar vasthouden houden we voor andere momenten. Dat beklemmende is in de huwelijksnacht al begonnen toen die vervelend zittende trouwring in de lade van het nachtkastje is gegaan. Om er nooit meer uit te komen. Als wij een heel enkele keer nog wel eens stevig armpje doorlopen heeft het puur te maken met het weinige richtinggevoel na een avondje stappen. De uitleg, ‘het viel verkeerd, ik had te weinig gegeten of ik kreeg een klap toen we naar buiten kwamen’, zijn in die, gelukkig uitzonderlijke gevallen, te vaak als excuus gebruikt.

Ter afsluiting van een gezellige avond toch nog even in een Nederlandse kroeg geweest. Men had één of andere B-zanger met Hazes, Frans Duits en Bauer repertoire uit Nederland over laten komen. Net toen het gezellig begon te worden begon hij ook al: ‘Waar zijn die handen?’Leave a Comment