rss search

Exotisch eten

line Exotisch eten

Aan de Zuid Spaanse kusten wemelt het van de visrestaurants. Geen paling, zalm of schol zoals wij in Nederland vaak kennen. Typische Middellandse ze gerechten zoals  sardientjes, parilladas of cigalas.  U merkt het, hier spreekt een viskenner

Het is 21.00 uur dus ook tijd om onze avonddis te gaan nuttigen. De kleine straatjes van Benalmadena en Carihuela (Torremolinos) herbergen naast de tientallen souvenir- en kledingwinkels vele kleine of grote restaurants. Als je zo veel keuze hebt word je kieskeuriger. Herkent u dit? ‘Daar is het te vol. Daar zit je in de loop. Daar zitten alleen maar Nederlanders. We gaan niet in zo’n lege tent zitten. De vorige keer viel het daar niet mee. Dat lijkt me kakkerig. Daar zitten ze voetbal te kijken.’ En zo kan ik nog wel wat redenen opnoemen.

Gevonden
Na twee kilometer ‘flaneren’ langs onze straatjes vinden wij dat we toch ook maar eens een keuze moeten maken. ‘Kijk, daar is een mooi tafeltje vrij bij dat kleine restaurantje’, roepen we tegen ons zelf. Nadat we op het zes tafels tellende terrasje een starters biertje besteld hebben wordt ons ook de menukaart voorgehouden. Krijg nou wat. Het tentje heet: ‘KLEINE KNEIPE.’ We lachen onszelf moed in want de één bladzijde tellende kaart van KLEINE KNEIPE heeft ook een KLEINE keuze. Niets geen exotische vissoorten vanuit de Middellandse Zee maar een pure Duitse keuken. Met een niet te onderdrukken lach gaan we bestellen. Bitte Schnitzel mit Bratkartoffeln….     



Leave a Comment