rss search

Elektrisch

line

Geen gas, benzine of diesel maar elektrisch is onze vervoersondersteuning. Na de elektrische auto, de booster voor de minder goed ter been zijnde medemens of het fluisterbootje heeft nu de elektrische fiets het landschap veroverd. Kijk maar om je heen. Bijna iedereen heeft een glimmende dynamo op of onder de bagagedrager. De doelgroep ligt zo tussen 40 en 70 jaar schat ik.

Iedereen is blij. De economie, de fietsenhandelaar en de klant. Je bent bijna ‘ouderwets’ als je nog geen opgevoerde fiets rijdt. Als medeverkeersdeelnemer is het goed oppassen. Heel wat  ‘coureurs’ komen aanrijden alsof zij in de grote versnelling stevig voor de wind hebben. Soms lijkt het net een vertraagde opname. Ze trappen bijna niet maar halen toch ‘Beau en Lau’ snelheid. Helmpje misschien? Opvallend is ook het accelereren. Alsof een Michiel Mulder uit de startblokken komt schiet de grijze golf vooruit. Voordeel is dat men meer gaat fietsen en minder moe en bezweet wordt. Nou ja, fietsen? Een soort soft solex brommer rijden. Het is zo soft dat ex fietsers die in de winter ca. zeven kilometers moesten fietsten nu klagen dat zij zo koud worden. Echt waar.

Wat kunnen we nog meer elektrisch doen? Rollator? Winkelwagen? Roeien? Grasmachines zonder snoer? Of wat te denken aan rolschaatsen of skeelers. Misschien bestaat  er bij wielrennen al E-doping? Er waren geruchten dat Cancellara ooit met een staafdynamo in zijn frame verborgen rond reed? Ik verbaas me nergens meer over. Wat heeft Usain Bolt in zijn schoenen zitten? Waarom zal senior Bob de Jong niet de eerste zijn die met E-skating begint. Bob zit bijna in de leeftijdsdoelgroep.

Waar ik stilletjes op zit te hopen, is dat men een elektrische dynamo ook aan ons lichaam kan verbinden. Niet om sneller te gaan maar om ons te corrigeren. Als onze hersenen maar iets passiefs of negatief uitstralen krijgen we via onze ‘electric stick’ een behoorlijke opdonder. Leuk voor medemensen met grote geloofsverschillen en geweldig voor supporters van twee verenigingen. Ik moet nu stoppen want ik krijg plotseling vreselijke steken. Die lastige Duitse klant moet ik bellen, het bier is thuis op en Ajax moet weer tegen PEC Zwolle.

Double G.Leave a Comment