rss search

De crisis

line

– Door Double G.- Nederland in de crisis.  Mensen die het slecht hebben. Alleenstaanden, werklozen, zieken of bejaarden in de tehuizen. Waardeloos. Maar waren die schrijnende gevallen er vroeger ook  niet? Was de regering destijds zo veel beter?

Een groot verschil. Kwamen we destijds niet van laag uitgavenpatroon naar hoog en zijn we wat betreft consumptie verder doorgestegen naar Alpe d’Huez of Tourmalet categorie? En is het nu dan lastig om van heel hoog terug te gaan naar gewoon  1e categorie?  Volgens de banken wordt er 80 miljoen per dag gespaard. En maandelijks wordt er ruim twintig procent meer aan hypotheken afgelost. Eindelijk. Weg met al die luchtbubbels. Het midden en kleinbedrijf lijdt onder onze angst. Alleen de supermarkten verkopen nog steeds goed. We consumeren dus nog steeds niets minder.

Mijn crisis
Bij mij was het afgelopen week plotseling fysieke crisis. U kent het wel, virusje zegt men dan. Het heerst. Ik zal uw de vloeibare details besparen maar wegens een ‘demarrerende buikloop’ was het op Schiphol hoppen van toiletgroep naar toiletgroep om ‘droog’ de gate te bereiken. Op verzoek in het vliegtuig een plekje vlakbij de ‘je weet wel’. Bezorgde ‘Florence Nightingale’ blikken van de Lufthansa stewardess hielpen mij twee uur door de lucht. Drie dagen lang buitenland op alleen wat  droog brood, banaan en wat koppen kamille thee. Zes keer minder eten dan normaal en het ging weer wat. Het klinkt wat onsmakelijk. Maar wat was ik na drie onzekere dagen als kind zo blij met een ‘droge scheet.’ Mijn crisis was voorbij.Leave a Comment