rss search

De cirkel is rond

line

Door Double G.- Huiskamervraag. Wie waren de eerste bekende Nederlanders die het over, de ‘cirkel is rond’ hadden? Heel goed. Don Leo Beenhakker toen hij bij Feyenoord terugkwam en ‘Heilige’ Louis van Gaal toen hij de deur van zijn kantoor in de Arena open deed.

Wat een sentimenteel geleuter. Binnen enkele jaren zijn weer weg. Denk je dat ik dit iedere dag tegen mijn vrouw zeg als ik thuiskom? ‘Nou schat, de cirkel is rond.’ iIk denk dat ze vraagt wat er écht met mij aan de hand is.

Carrière

Waar ik ook wat lacherig van word zijn die voetballers die zeggen dat ze bij ‘hun club’ de carrière willen afsluiten. Frank Rijkaard was een van de weinigen die zelfs nog zo goed was om de Champions League te winnen. Van der Vaart en Lex Immers roepen het nu ook al. Lex zit een blauwe maandag bij Feyenoord en heeft het nu al over het afsluiten van zijn carrière bij FC Den Haag. Als ik Koeman was had ik het treinkaartje naar de Residentie zelf voor hem gekocht. Mark van Bommel mag het dit jaar bij PSV bewijzen. Het gerucht gaat dat alle eredivisietrainers tegen Mark veel bewegende en diepgaande middenvelders in hun opstelling hebben. Als spelers in Nederland terugkomen willen ze vaak afbouwen. Ga toch weg kerel. Afbouwen doe je bij Telstar of een hoofdklasser.

Afbouwen

Dat afbouwen vind ik al helemaal niets. Ook niet-voetballers zeuren soms: ‘Hoe lang moet je noch? Familieleden, collega’s of andere meedenkers bedoelen hoe lang ik nog moet werken natuurlijk. En dat terwijl ik er zo jong, fruitig en ongeschonden uitzie. Ik kan niet zo erg tegen dat gezemel.

Natuurlijk, als ik een keer doorgezakt ben denk ik ’s morgens ook wel eens: ‘Het zou nu toch mooi zijn als…’ Nu gebeurt het doorzakken wel wat minder. Of ik val buiten de doorzakcategorie, drink minder of kan er gewoon beter tegen. Ik hou het op het laatste. Mocht ik wel weer eens met een wat duf hoofd naar beneden komen heb ik voor het thuisfront mijn opmerking al klaar: ‘De cirkel is rond.’Leave a Comment