rss search

Wie niet luisteren wil

line

Gisteravond. Voor de tv. Per ongeluk zappend naar SBS 6. Niet mijn favoriete zender. Verslaggeving over Haren. Ik zie een ME’er iemand een paar flinke klappen verkopen. Dat zie ik graag.

Niet dat ik gewelddadig ben. Of een voorstander van geweld. Integendeel. Maar als je in Nederland klappen krijgt van een ME’er dan is er één ding heel erg duidelijk. Je hebt ze verdiend. En er zelf om gevraagd. Meerdere malen.

Al de hele week luister ik met verbazing naar de radio. Zie ik het nieuws op internet. Haren. Het meisje dat een uitnodiging voor haar verjaardagsfeestje per ongeluk voor iedereen openstelde op Facebook. Gevolg. 30.000 aanmeldingen.

“Kom vooral niet naar Haren. Er is niets te doen. En als je wel komt, ga dan niet rellen.” Dat was kort samengevat de boodschap die ik achter het stuur voorbij hoorde komen. Handig. Wat doen kinderen, mensen, als je ze heel duidelijk en heel vaak zegt dat ze iets niet mogen?

Juist. Die komen naar Haren. Een groot deel vindt het gewoon grappig. Een gezellig feestje vieren. Onschuldig ongehoorzaam. Maar wat trek je vooral aan? De grootste kansloze idioten uit dit land. Randdebielen. Asocialen. Op één ding uit. Rellen.

En dat gebeurde gisteravond. Een veldslag. De burgemeester is al een diepgaand onderzoek gestart. Wil de rol van media inzichtelijk krijgen. De vriendelijke man vergeet alleen één ding. Media bestaan slechts uit middelen. Het effect wordt bepaald door wat je roept. En tegen wie. Maar in dit geval vooral wat je niet roept. Daar is het helaas te laat voor.

En dan ben ik blij om te zien hoe de ME in Nederland met dit soort idioten omgaat. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

 

 Leave a Comment