rss search

Werk in uitvoering

line

Werk in uitvoeringIedereen kent het. Of je nou in de bouw werkt, broodjes verkoopt in een bakkerij, vlees verpakt bij slager, mensen verzorgt in het ziekenhuis of hamburgers bakt in een fastfoodketen. Iedereen heeft wel eens werkkleding aan gehad. Herkenbaar en opvallend.

Ik ook. Tijdens mijn school- en studiejaren werkte ik in een supermarkt. Ik vulde vakken. Allerlei  soorten. Loste vrachtwagens. Hele grote. At mijn lunch in de kantine. Wat ik ook deed, altijd droeg ik mijn werkkleding.

Een grijs met rood gekleurde overjas. Of groen met grijs, voor als ik met groente en fruit werkte. De jas had zakken. Voor een pen, een blocnote maar vooral een stanleymes. Onder de jas droeg ik een blouse. Met stropdas.

In de zomer ruilde ik de jas voor een polo. Ook grijs met rood. Later kwam er nieuwe werkkleding. Oranje met geel. Of groen met geel, voor als ik met groente en fruit werkte. Het was even wennen. Maar zo mooi als mijn polo werden ze nooit.

Deze week moest ik opeens aan mijn polo denken. Bij de Spar. Naast de Karperton. De parkeergarage. Bekend om zijn klandizie van lichte zeden. De dames van plezier die in het straatje naast de kleine supermarkt ook vleeswaren verkopen. Maar dan anders.

Vaak herkenbaar. Gekleed in joggingpak. Of trainingspak. Felle kleuren. Meestal roze. Tussen het jasje en de broek zit meestal ruimte. Een stukje buik is zichtbaar. De gezichten doen Oost-Europees aan. Dat zijn ze meestal ook. Ze doen hun boodschappen voordat ze richting het straatje lopen.

Ik kwam de winkel binnen. Een vrouw voldeed aan de beschrijving. Ze was gekleed in zwart. Maar er viel iets op. Niet te missen. Over het bekende stukje buik liepen overduidelijk twee mintgroene banen stof. Glimmend. En met franjes. Vanuit de broek omhoog. Één naar links en één naar rechts. Beiden verdwenen snel weer onder de trui. Als een V. Een klein onderdeel van een groter geheel. Dat was duidelijk. En niet geschikt voor de Spar.

Het was weinig subtiel. Vermakelijk. Maar ook wat aandoenlijk. Werkkleding. Verkrijgbaar in alle soorten en maten.Leave a Comment