rss search

Verbazing

line

Iedereen kent het. Je kan maar moeilijk geloven wat je hoort of ziet. Wat er gebeurt. Onbegrip. Ongeloof. Maar het is echt. Je moet er aan wennen. Laten doordringen. Iets wat je zelf nooit had kunnen voorstellen.

Zoals vandaag. Ik lees dat onze showbizz Moeder Theresa weer aan de slag gaat om de problemen in dit land aan te pakken. Vol begrip en medeleven. Belangenloos.

Natasja Froger gaat mensen helpen die in een echtscheiding liggen. Een dramatische tijd. Vooral voor de kinderen. En Natasja gaat helpen. Op tv. Dat spreekt voor zich. Verbazing.

Misschien naief. Maar ik verbaas me oprecht. Niet over Natasja Froger. Of RTL 4. Maar over de mensen die zich hebben ingeschreven. Ze bestaan. Je echtscheiding op televisie. Hoe verzin je het?

Wat gaat er in de hoofden van deze mensen om. Hoe kom je in godsnaam tot de beslissing om zoiets te delen met de rest van Nederland. Verbazing. Puur egoisme en sensatiezucht. Bedekt met een prachtige mantel van zelfbedrog; ‘het belang van de kinderen staat centraal.’

Toch gebeurt het. Verbazing. En ik word er een beetje misselijk van.Leave a Comment