rss search

Theater

line

Ik ben de afgelopen weken drie keer in het theater geweest. Zaandam, Alkmaar en Heerhugowaard. Muziek en cabaret. Zie hier mijn interesse. Eén keer ging ik helemaal alleen. Meestal ontmoet je wel bekenden, maar deze keer moest ik mijn koffie en later mijn biertje alleen drinken. Geen probleem want er valt in stilte genoeg te genieten. Mijn avond begint al bij de garderobe. Volledig geconcentreerde dames die niet van hun stuk te brengen zijn. “Vanavond toch Acda en de Munnik?” vraag ik achteloos. Bij het in ontvangst nemen van mijn ‘nummertje’ dringt het tot haar door en meldt zij dat ik bij de ‘Veldhuis en Kemper’ voorstelling ben ingecheckt.

De vrouw
In de lobby of gewoon kantine van het theater begint deel twee van mijn avond. Observeren van de toeschouwers. Grotendeels 45 plussers, waarvan circa 70 procent vrouwen. Sommige mannen zijn op zijn ‘onverschilligst’. Met een blik van: ‘we moeten mee’ want mijn vrouw heeft het geregeld. En ik mis daardoor de Champions League op TV. Je ziet het aan de gesprekken aan de sta – en koffietafels. In afwachting van de zoemer houden de dames het gesprek gaande. Voor vele mannen lijkt het een opluchting te zijn als ze mogen. Kom op, we gaan.

Pils
In de pauze en vooral na afloop beginnen de mannen wat spraakzamer te worden. Natuurlijk, er is pils gehaald. In houthakkers overhemden gestoken mannen omarmen het pretwater alsof zij net uit een gortdroge woestijn zijn gered. Lekker wat lachen met elkaar omdat de dames onderweg zijn naar de signeer – en verkoopsessie van de artiesten. En als het kan nog op de foto ook. Mooi toch. Na de twee toegestane consumpties vind ik het welletjes. Ik heb een mooie avond gehad. Genoten zonder één woord te zeggen. Gelukkig zijn de dames van de garderobe er nog.Leave a Comment