rss search

Naief

line

Ter Ontspanning en Inspiratie | NaiefIk ben graag een beetje naïef.

Naïef als ik nieuws zie over blootvluchtelingen. Boten die op de middellandse zee omslaan. Omslaan met honderden mensen. Vrouwen en kinderen. En verdrinken. Een Middellandse zee waaraan wij vakantie vieren. Van Spanje tot aan Italiaanse kusten.

In deze Middellandse zee verdrinken mensen. We kijken er naar, vinden het verschrikkelijk. Maar verder doen we niets. Want wat kunnen we? En bovendien. Hier is sowieso geen ruimte. Er zijn zelfs Nederlanders die elke omgeslagen boot ontvangen met een gezamenlijk gejuich op social media. Salvo’s van de meest walgelijke, onmenselijke teksten worden afgevuurd op foto’s die enkel verdriet en afgrijzen moeten oproepen.

Niet bij deze beperkt ontwikkelden die, gesterkt en opgejut door een gevaarlijke man als Geert Wilders, het idee hebben dat dit land vol is, van hen en dat het leven van iedere vluchteling minder waard is dan zijn zelf geclaimde vrijheid.

Misselijk word ik daar van. Naïef ben ik dan. En denk. Zorg dat die mensen veilig kunnen oversteken naar Europa. Help ze met een veilige reis. Gratis. Concurreer de mensensmokkelaars terug naar hun hol waar ze uit gekropen zijn. Help die mensen oversteken. Er is hier ruimte genoeg. Net als welvaart. Want het lijkt duidelijk.

Als je als mens zoveel op het spel wilt zetten om een oversteek te maken. Dan moet het wel een heel verschrikkelijke plek zijn waar je vandaan komt.Leave a Comment